24SEDAM KIKINDA Predškolci dobili slikovnicu o pravilnom ponašanju na bazenima

25.05.2021

21:46

0

Autor: 24sedam

O važnosti bavljenja sportom, a naročito školi plivanja, koja se u SC “Jezero” za decu predškolskog i školskog uzrasta, realizuje 41 godinu, govorio je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu

24SEDAM KIKINDA Predškolci dobili slikovnicu o pravilnom ponašanju na bazenima
CDA_9936-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Edukativni materijal škole plivanja o pravilima ponašanja na bazenima, u vidu slikovnice "Jakov i Petra idu na plivanje", danas su dobili predškolci vrtića "Miki" i "Kolibri”. Slikovnice su im uručili Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i njegovi saradnici. O važnosti bavljenja sportom, a naročito školi plivanja, koja se u SC “Jezero” za decu predškolskog i školskog uzrasta, realizuje 41 godinu, govorio je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu:

-Ova generacija je zbog pandemije ostala uskraćena za školu plivanja, pa smo se opredelili da ih na ovaj način upoznamo i pripremimo da, kad epidemiološka situacija dozvoli, započnu praktičnu obuku sa izvesnim znanjem koje će im pružiti ove slikovnice- naveo je Pecarski i dodao da su slikovnice namenjene i njihovim vršnjacima u ostalim gradskim i seoskim ustanovama. Direktorica Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”, Kristina Drljić, potvrdila je da ovi mališani nisu zbog epidemije mogli da budu obuhvaćeni školom plivanja. U slikovnici je mališanima, na njima prijemčiv način, pojašnjeno kako deca uče da plivaju i koliko je plivanje važno:

-Na ovaj način smo pokazali da na ovu generaciju predškolaca nismo zaboravili. Vaspitači svakodnevno sa decom razgovaraju i o sportu. Te teme su nezaobilazne u našim vrtićima- kazala je ona. Dejan Pudar, direktor SC “Jezero”, podsetio je da škola plivanja postoji 41 godinu:

-Ponosni smo na taj program. Njime su obuhvaćeni predškolci, ali i đaci nižih razreda naših osnovnih škola. U poslednje četiri decenije, zahvaljujući ovom programu, sva naša deca su naučila da plivaju- naveo je Pudar i dodao da su u toku opsežne pripreme za početak letnje kupališne sezone.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike