24SEDAM VLADIMIRCI Održan sastanak sa direktorom Geološkog zavoda Srbije

21.10.2021

10:44

0

Autor: 24sedam

Povod održanog sastanka bio je pre svega razgovor oko realizacije projekta izrade termalne istražne bušotine na teritoriji opštine

24SEDAM VLADIMIRCI Održan sastanak sa direktorom Geološkog zavoda Srbije
Vladimirci Geodetski zavod - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić održao je danas, u svom kabinetu, sastanak sa direktorom Geološkog zavoda Srbije prof. dr Radomanom Rabrenovićem, sastanku je prisustvovao i dr Zoran Bojović.

Povod održanog sastanka bio je pre svega razgovor oko realizacije projekta izrade termalne istražne bušotine na teritoriji opštine Vladimirci i za koju se očekuje da u narednom periodu budu odobrena finansijska  sredstva od nadležnog Ministarstva.

Tokom sastanka istaknut je značaj termalnih voda koje postoje na teritoriji opštine Vladimirci  kao obnovljivih izvora energije, a sama termalna bušotina imala bi višestruki značaj i višenamensko korišćenje, što bi bitno uticalo na dalji razvoj opštine Vladimirci.

Direktor Geološkog zavoda Srbije iskazao je zainteresovanost za dalju saradnju, a sve to u cilju realizacije projekta izrade termalne istražne bušotine za koju opština Vladimirci poseduje projektno-tehničku dokumentaciju.

U prethodnom periodu održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike i ministarkom Zoranom Mihajlović na kojem je opštini Vladimirci obećano da će dobiti finansijska sredstva za realizaciju navedenog projekta.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike