24SEDAM VLADIMIRCI Predsednik opštine Goran Zarić održao sastanak sa ruskim investitorima

12.10.2021

11:29

0

Autor: 24sedam

Povod sastanka bio je prezentacija Idejnog rešenja za izgradnju turističke zone odmora, a realizaciji projekta prethodila bi izrada termalne bušotine na teritoriji opštine

24SEDAM VLADIMIRCI Predsednik opštine Goran Zarić održao sastanak sa ruskim investitorima
Vladimirci turizam - Copyright Foto: Opština Vladimirci

U kabinetu predsednika opštine Vladimirci danas je održan sastanak sa zainteresovanim ruskim investitorima koji imaju svoje predstavništvo u Pančevu. U pitanju je kompanija "TRI-A-DA" d.o.o, a sastanku je prisustvovao i generalni direktor Marko Pejić.

Povod sastanka bio je prezentacija Idejnog rešenja za izgradnju turističke zone odmora, a realizaciji projekta prethodila bi izrada termalne bušotine na teritoriji opštine Vladimirci gde bi se i izgradio banjski kompleks.

Podsećamo, da je u prethodnom periodu na održanom sastanku sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike i ministarkom Zoranom Mihajlović, kojem je prisustvovao predsednik opštine, obećano da će biti obezbeđena sredstva za izradu termalne bušotine i za koja se očekuje da u narednom periodu budu odobrena kako bi se počelo sa izvođenjem radova.

Vrednost investicije za izgradnju turističke zone odmora iznosi dva miliona eura i zaposlilo bi se oko 70 radnika.

Ruski investitori zainteresovani su za saradnju sa opštinom Vladimirci što je i istaknuto na održanom sastanku sa predsednikom opštine Goranom Zarićem. U narednom periodu nastaviće se dogovori oko buduće saradnje.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike