24SEDAM VLADIMIRCI Raspisan konkurs za članove saveta za praćenje primene etičkog kodeksa

11.06.2021

12:00

0

Autor: 24sedam

Ovaj javni konkurs objavljuje se na internet prezentaciji opštine, na oglasnoj tabli organa opštine i Glasu Podrinja

24SEDAM VLADIMIRCI Raspisan konkurs za članove saveta za praćenje primene etičkog kodeksa
konkursimage - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Opštinsko veće opštine Vladimirci, na svojoj devetoj redovnoj sednici održanoj 17.05.2021. godine, raspisuje javni konkurs za izbor kandidata za članove saveta za praćenje primene etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave.

Ova odluka je doneta na osnovu člana 46. i 47. stav 2. Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl. glasnik RS“, broj 129/2007, 83/2014 – dr. zakon, 101/2016 – dr. zakon i 47/2018), člana 70. i 71. stav 2.Statuta Opštine Vladimirci („Sl. list grada Šapca i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva“, br. 6/2019),člana 14. Odluke o usvajanju Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave („Službeni list grada Šapca i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva“, broj 9/2021),  člana 2. Metodologije za izbor kandidata za članove Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave, koja je sastavni deo Odluke o usvajanju Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave („Službeni list grada Šapca i opština Bogatić, Vladimirci i Koceljeva“, broj 2021).

PREDMET JAVNOG KONKURSA

Ovim javnim konkursom biraju se kandidati za članove Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave (u daljem tekstu: Savet).

Na osnovu sprovedenog javnog konkursa, Skupština opštine imenuje 5 članova Saveta.

KO MOŽE BITI UČESNIK JAVNOG KONKURSA

Učesnik javnog konkursa može biti svaki punoletni državljanin Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji opštine, koji zbog svojih stručnih, radnih i moralnih kvaliteta uživa ugled u svojoj sredini i opštini u celini i koji ima podršku odgovarajućeg udruženja, organizacije, drugog pravnog lica ili najmanje 100 građana.

NAČIN KANDIDOVANjA

Prijavu na konkurs može da podnese svako lice koje ispunjava propisane uslove.

Kandidata za člana Saveta može da predloži svako fizičko ili pravno lice, a naročito: verska zajednica, nevladina organizacija, mesna zajednica, udruženje, strukovno udruženje, odnosno organizacija u oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta, pravosuđa i slično.

SADRŽINA PRIJAVE, ODNOSNO PREDLOGA KANDIDATA

Prijava se podnosi u pisanom obliku i obavezno sadrži: ime i prezime kandidata, JMBG, adresu prebivališta, zanimanje, kontakt telefon kandidata.

Predlog kandidata podnosi se u pisanom obliku i mora biti obrazložen. Pored podataka o kandidatu (ime i prezime kandidata, adresa prebivališta, zanimanje) predlog  sadrži ime i prezime i kontakt telefon lica predstavnika predlagača kandidata.

DOKUMENTACIJA KOJA SE PRILAŽE

Uz prijavu, kandidat podnosi fotokopiju lične karte, kratku biografiju i odgovarajuće preporuke udruženja, organizacije, ustanove ili grupe građana koji pružaju podršku tom kandidatu.

Uz predlog kandidata podnosi se izjava lica koje se predlaže za kandidata da prihvata učešće na konkursu.

Kandidat, odnosno predlagač kandidata može podneti i drugu dokumentaciju kojom potvrđuje ispunjenost uslova za učešće na javnom konkursu i navode iznete u biografiji, odnosno predlogu kandidata.

SPROVOĐENjE JAVNOG KONKURSA

Javni konkurs sprovodi Konkursna komisija koju posebnim rešenjem obrazuje Opštinsko veće.

Konkursna komisija razmatra podneta prijave, odnosno predloge kandidata i dostavljenu dokumentaciju, ocenjuje ispunjenost uslova kandidata, obavlja usmeni razgovor sa kandidatima u cilju formiranja rang liste kandidata i utvrđuje i Opštinskom veću dostavlja obrazloženu rang listu kandidata za članove Saveta.

Aktom o obrazovanju Komisije utvrđuju se sastav i broj članova Komisije i imenuju  njeni članovi, bliže se određuju njeni zadaci i rokovi za njihovo izvršenje, kao i druga pitanja od značaja za rad Komisije.

KOME SE PODNOSI PRIJAVA, ODNOSNO PREDLOG KANDIDATA

Prijava, odnosno predlog kandidata podnosi se Konkursnoj komisiji preko pisarnice Opštinske uprave opštine Vladimirci, Svetog Save br. 34, Vladimirci.

Prijave, odnosno predlozi kandidata, sa dokumentacijom koja se prilaže, dostavljaju se na adresu naznačenu u ovom javnom konkursu, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Konkursna dokumentacija, ne otvarati“, neposrednom predajom pisarnici ili poštom preporučeno.

LICE ZA KONTAKT

Lice zaduženo za komunikaciju i davanje potrebnih objašnjenja kandidatima, odnosno predlagačima je Slavica Mirković, telefon 015/514-713, elektronska pošta [email protected].

ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA, ODNOSNO PREDLOGA KANDIDATA I
SPROVOĐENjE JAVNOG KONKURSA

Javni konkurs traje 15 dana od dana objavljivanja na internet prezentaciji opštine.

Konkursna komisija će sprovesti postupak i utvrditi rang listu kandidata u roku od 15 dana od dana isteka roka trajanja ovog konkursa.

OBJAVLjIVANjE JAVNOG KONKURSA

Ovaj javni konkurs objavljuje se na internet prezentaciji opštine, na oglasnoj tabli organa opštine i Glasu Podrinja.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike