24SEDAM VLADIMIRCI Još jedna veoma uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Manastiru Kaona

25.05.2021

20:26

0

Akciju je organizovao Crveni krst Vladimirci, u saradnji sa sveštenstvom Manastira Kaona i Institutom za transfuziju krvi Srbije, a pokrovitelj ove humane manifestacije je opština Vladimirci

24SEDAM VLADIMIRCI Još jedna veoma uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Manastiru Kaona
Vladimirci crveni krst - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Još jedna u nizu sada već tradicionalnih akcija dobrovoljnog davanja krvi u Manastiru Kaona održana je pre dva dana.

Akciju je organizovao Crveni krst Vladimirci, u saradnji sa sveštenstvom Manastira Kaona i Institutom za transfuziju krvi Srbije, a pokrovitelj ove humane manifestacije je opština Vladimirci.

Od primene novog zakona o transfuzijskoj medicini, Crveni krst uz apsolutnu podršku opštine Vladimirci unapređuje i postiže sve zapaženije rezultate na polju dobrovoljnog davalaštva krvi. Još jedan u nizu primera ovoj tvrdnji je upravo i ova akcija, koja je do sada imala najveći broj prijavljenih davalaca i prikupljenih jedinica krvi. S posebnim ponosom ističemo i činjenicu da je ovaj rezultat postignut u vreme pandemije koronavirusa.

Foto: Opština Vladimirci
 

Ovoj akciji, u izuzetnom ambijentu Manastira Kaona, pored naših humanih sugrađana prisustvovali su i saradnici i prijatelji iz udruženja DDK, kao i članovi moto klubova: Beograda, Novog Sada, Loznice, Rume i Šapca.

Ovim putem izražavamo zahvalnost svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji.

Na ovaj način, nastavljen je kontinuirani doprinos obezbeđivanju stabilnih rezervi jedinica krvi sa teritorije opštine Vladimirci, koje su osnov i za funkcionisanje zdravstvenog sistema u našoj zemlji.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike