Čišćenje rečnog korita od velikog značaja za užički kraj: Reka Đetinja konačno će zasijati punim sjajem

31.10.2021

20:16

0

Čišćenje rečnog korita od velikog značaja za užički kraj: Reka Đetinja konačno će zasijati punim sjajem
djetina đetina1 - Copyright RINA

Sanacija i čišćenje korita reke Đetinje na potezu od Đurića mosta do Starog železničkog mosta, projekat je koji realizuje JVP "Srbijavode" sredstvima u iznosu od 10,5 miloiona dinara.

Rebalanskom budžeta, grad je opredelio i dodatnih tri miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

Po rečima Predraga Gavovića pomoćnika gradonačelnika Užica, dužina deonice na kojoj se radi sanacija i čišćenje je oko 1.000 metara.

- U planu je bilo samo čišćenje i sanacija obaloutvrda, međutim pre 15 dana kada su i počeli radovi otkriveno je da su nožice kamenih obaloutvrda u veoma lošem stanju pa se izvršilo dodatno preprojektovanje i trenutno se radi betoniranje tih nožica u dužini od preko 80m2. Gde god se otkrije da su obaloutvrde u lošem stanju biće sanirane, što će donekle produžiti rok za završetak radova - rekao je Gavović.

Dodaje da ovo nije jedini projekat koji Grad radi oko uređenja korita reke Đetinje.

- U junu je Skupština grada je donela odluku o izradi Plana detaljne regulacije za Turicu. On podrazumeva uređenje oko 1.500m2 korita, odnosno izradu obaloutvrda koje će zaštiti Turicu, a samim tim i grad od visokih poplava. Rani javni uvid je u toku u Gradskoj upravi za urbanizam i izgradnju, rok za izradu Plana je 4 meseca, pa očekujemo da ćemo početkom iduće godine imati taj plan - rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Ovaj dokument, po Gavovićevim rečima, važan je ne samo zbog izgradnje obaloutvrda, već i zbog uređenja sportsko-rekreativnog kompleksa Turica i stavljanja u funkciju kompletnog pojasa površine oko 20 hektara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike