Užičani uletali u suprotnom smeru i pravili kolaps: Sada dobili popravni - pušten u funkciju drugi kružni tok

12.10.2021

09:56

0

U samom kružnom toku u funkciji je i javna rasveta, a sa prestankom padavina biće odrađeno i iscrtavanje pešačkih prelaza i horizontalne signalizacije

Užičani uletali u suprotnom smeru i pravili kolaps: Sada dobili popravni - pušten u funkciju drugi kružni tok
1634023454uzice-jos-jedan-kruzni-tok1 - Copyright RINA

Mnogi stanovnici grada na Đetinji sa oduševljenjem su dočekali otvaranje prvog kružnog toka u Užicu pre četiri godine,kao jedno od najbezbednijih saobraćajnih rešenja, dok je sa druge strane bilo i onih koji su se sa istim susreli možda po prvi put, pa naočigled svih u kružni tok ulazili na krajnje pogrešan način i vozili u "kontra smeru".

Društvene mreže tada su bile preplavljene fotografijama i snimcima upravo iz ovog grada, na kojima vozači nisu znali ni gde ni šta će.

- Mislim da smo po slikama koje su poslate iz Užica postali prepoznatiljivi kao nespretni vozači, zbog pojedinaca. Dešavalo mi se bar dva puta kad sam se zadesio u kružnom toku da mi je naišlo vozilo iz kontra smera, zapitao sam se prosto da li ja vozim u dobrom pravcu, prostom sam imao fleš-bek - kazao je za RINU, jedan od vozača četvorotočkaša po užičkim ulicama.

Sada su Užičani dobili priliku za popravni. U centru grada niče još jedan kružni tok. Radovi na asfaltranju kružnog toka kod Narodnog muzeja su završeni, čime je stavljen u funkciju saobraćaja.

U samom kružnom toku u funkciji je i javna rasveta, a sa prestankom padavina biće odrađeno i iscrtavanje pešačkih prelaza i horizontalne signalizacije.

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji Ulice Dimitrija Tucovića i ukoliko vremenski uslovi dozvole ulica će biti asfaltirana do kraja ove sedmice.

RINA
 

Kako navode nadležni pripreme su pri kraju, pa će se čim vremenske prilike dozvole krenuti u asfaltiranje ulice u punom profilu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike