Obnovljen vozni park u JKP "Gornji Milanovac": Kamionima produžen radni vek i povećan kapacitet

20.10.2021

10:38

0

Ukupna vrednost investicije je 10 miliona od čega je polovinu opredelilo JKP dok je preostalih pet miliona izdvojeno iz opštinskog budžeta

Obnovljen vozni park u JKP "Gornji Milanovac": Kamionima produžen radni vek i povećan kapacitet
1634714508IMG_2425 - Copyright RINA

JKP "Gornji Milanovac" izvršilo je reparaciju dva kamiona smećara, čime im je povećan kapacitet i produžen radni vek.

Ukupna vrednost investicije je 10 miliona od čega je polovinu opredelilo JKP dok je preostalih pet miliona izdvojeno iz opštinskog budžeta.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac posetio je danas Javno Komunalno preduzeće i rekao da lokalna samouprava, osim kroz redovna sredstva, i kroz određene subvencije pomaže rad ovog preduzeća, pa su tako izdvojena i sredstva za prepravku i popravku kamiona.

Printscreen/ Youtube, DW Fokus
 

- JKP sada raspolaže sa devet kamiona angažovanih na odvoženju smeća i u razgovoru sa direktorom saznao sam da je to u ovom trenutku dovoljno i da je moguće na adekvatan način odgovoriti svim zadacima. U nekom narednom petogodišnjem planu naći će se i nabavka jednog novog kamiona, ali moram da pohvalim JKP i direktora da na domaćinski način gazduju preduzećem i pokušavaju da na svaki način uz minimum sredstava uspevaju da svoj vozni park dovedu do savršenstva - rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Kovačević kaže da će lokalna samouprava kroz rebalans budzeta odobriti dodatna sredstva Komunalnom preduzeću za odnošenje smeća, a najavljuje i subvencije za sledeću godinu koje će doprineti da vozni park JKP bude doveden na najviši mnogući nivo.

- Ova dva vozila su 2006. godište, a dobijena su iz donacije Norveške ambasade. Do sada je jedan kamion bio van upotrebe, ali sada zahvaljujući reparaciji dobili smo novi prostor od 22 kubika, koji osim mogućnosti da isprazni kantu od 120 litara, kontejner od jednog kubika može da isprazni i velike kontejnere od pet i sedam kubika. Drugi kamion je u upotrebi od 2007. godine, vremenom je došlo do amortizacije i nadgradnje, a šasije su dobre kod oba kamiona. Veoma sam zahvalan lokalnoj samoupravi i predsedniku koji svake godine ulažu značajna sredstva da bi sve funkcionisalo dobro - istakao je Ivan Lazić, direktor JKP "Gornji Milanovac".

Lazić je istakao da se reparacijom uštedelo gotovo 25 miliona, jer bi dva nova kamiona koštala čak 35 miliona dinara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike