Suvoborsko selo više nije na kraju sveta: Umesto devastiranog puta žitelji Pranjana dobili moderne saobraćajnice

07.10.2021

07:31

0

Ukupna vrednost investicije je oko 30 miliona evra

Suvoborsko selo više nije na kraju sveta: Umesto devastiranog puta žitelji Pranjana dobili moderne saobraćajnice
1633590103asfaltiranje-put-fotorina1 - Copyright RINA

Regionalni put od Takova do Pranjana u potpunosti je rekonstruisan, dok su planirani radovi završeni u predviđenom roku.

Dužinom saobraćajnice od 25,5 kilometara postavljen je asfalt, a ukupna vrednost investicije je oko 30 miliona evra.

Pixabay
 

- Uz puteve i ulaganja države, pranjanski kraj rapidno ide napred i ovde će se iz godine u godinu sve bolje živeti. Meštanima će izgradnja puta omogućiti i lakše saobraćanje hladnjača i otkupljivanje poljoprivrednih proizvoda, koji će brže dospevati na trpeze širom Srbije i sveta. Nadam se da će godine pred nama doneti samo prosperitet, kako Gornjem Milanovcu, tako i našim "gornjim" selima - rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Obrad Milosavljević, predsednik Mesne zajednice "Leušići" istakao je da uspešna saradnja sa lokalnom samoupravom, uz podršku države, rezultirala novim izgledom čitavog kraja.

Obnovljena putna infrastruktura obezbedila je prilaz gotovo svakom domaćinstvu.

Okupljeni meštani kažu da su iznenađeni brzinom kojom su završeni radovi od nemerljivog značaja, kako za starije, koji penzionerske dane provode u svom rodnom kraju, tako i za mlade koji su odlučili da ostanu na selu.

- Put je od izuzetnog značaja za meštane, najpre zbog trgovine i kupovine naših proizvoda.Do sada smo imali problem sa teretnim saobraćajem. Dolazak velikih kamiona koji otkupljuju krompir,proizvod po kome je naše selo prepoznatljivo, bio je nemoguć. Sada nam se otvaraju mnoge mogućnosti, kako za prodaju, tako i za turizam - rekao je Aleksandar Paunović, predsednik MZ "Teočin".

Podsećamo, nedavno je u Pranjanima završena rekonstrukcija centralne ulice, zatim uređenje puta od varošice do Galovića polja na kome je izgrađen Gorski aerodrom sa memorijalnim kompleksom, posvećen herojima pranjanskog kraja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike