Radovi na prilazu kaluđeričkom groblju pri kraju: Za ulicu od 300 metara 65 miliona

27.11.2020

11:24 >> 08:16

0

Rekonstrukciju je danas obišao zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da je posađeno i 20 novih stabala, kao i da su urađeni trotoari i parking

Radovi na prilazu kaluđeričkom groblju pri kraju: Za ulicu od 300 metara 65 miliona
Copyright Beoinfo

Izgradnja puta koji će voditi do budućeg groblja u Kaluđerici, ujedno i centranog za opštinu Grocka sa 9.000 mesta privodi se kraju.

Uslov za izgradnju groblja bila je upravo pristupna saobraćajnica, dužine oko 300 metara.

Završne radove obišao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da je posađeno i 20 novih stabala, kao i da su urađeni trotoari i parking.

Beoinfo

– Postavljena je nova javna rasveta i potpuno obezbeđen pristup iz Zabranske ulice prema novom groblju. Sada ćemo uraditi eksproprijaciju i pravićemo novo groblje, kako bi građani Kaluđerice i naselja koja gravitiraju ovom delu grada imali pravo groblje, a to i jeste potreba svakog naseljenog mesta. Ovo pokazuje koliko vodimo računa i planski radimo. Kada se završila jedna faza, uslovi si se stvorili da se gradi groblje. Nismo ni mogli da gradimo dok nije postojala veza – pojasnio je Vesić.

Sa 65 miliona dinara, koliko je uloženo u ovu ulicu, Grad i Opština su ove godine u Grocku, kada su putevi u pitanju, uložili više od tri miliona evra.

Beoinfo

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić istakao je da će do kraja 2023. na celoj teritoriji opštine Grocka biti rešeno pitanje vodosnabdevanja.

– Kanalizacija je ključni problem u Kaluđerici. U toku su pregovori sa Evropskom investicionom bankom i stranim bankama, koje će finansirati taj deo projekta, značajnom za našu opštinu – rekao je Pantelić.

Na jesen sledeće godine vodovodna mreža u Ritopeku

Beoinfo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će u narednih deset dana završiti projektovanje vodovodne mreže u Ritopeku.

– To znači da će tender biti raspisan do kraja godine i da ćemo, u dinamici kako smo i rekli, na jesen sledeće godine obezbediti vodu Ritopeku. Izvođača ćemo birati nakon dva do tri meseca, rok je šest meseci, što znači da ćemo na jesen, kao što smo i obećali, pustiti vodu u Ritopek. Tu će početi i priključenje delova Grocke kroz vodovod Makiš–Mladenovac, koji do 2023. treba da stigne do Mladenovca. Znači, prvo do Vrčina, Grocke, pa tu su i Pudarci, Umčari, Dražanj tako da će sva ona sela koja sada imaju problem sa vodom biti priključena – rekao je Vesić.

Pročitajte još: Žitelji Batajnice i Kaluđerice dobijaju novo groblje, radovi uskoro počinju

Na taj način će se rešiti jedan od najvećih problema opštine Grocka – nestašica vode u 21. veku.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike