Gužva na obilaznici oko Čačka odlazi u istoriju: Kinezi rade punom parom - vidljivi prvi metri asfalta

21.09.2021

14:28 >> 13:45

0

Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini - rekao je Momirović

Gužva na obilaznici oko Čačka odlazi u istoriju: Kinezi rade punom parom - vidljivi prvi metri asfalta
Copyright RINA

Izgradnjom deonice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj udesa koji su na ovoj deonici puta česta pojava. Nakon probijanja prvog tunela u mestu Trbušani kod Čačka, na oduševljenje svih vozača već su vidljivi i prvi kilometri asfalta na “Milošu Velikom”.

RINA

– Građani su previše čekali, o ovom autoputu priča se punih 50 godina, a tek poslednjih se intezivno na tome i radi. Deonica autoputa od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela – rekao je za RINU Tomislav Momirović, ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture.

Tokom letnje turističke sezone na samoj naplatnoj rampi u Preljini, zabeležene su ogromne gužve i kilometarske kolone vozila, izgradnjom deonice do Pakovraća višesatno čekanje u kolonama i kolaps na obilaznici oko Čačka postaće prošlost.

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, RINA

– Svedoci smo kilometarskih kolona u saobraćaju i tome moramo stati na kraj. Cilj nam je da na drumovima nemamo ljudskih žrtava i da rasteretimo i Ibarsku magistralu, zvanu “magistrala smrti”. Radimo u tri smene i ne postoji nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe Srbija više neće biti ista zemlja – dodao je Momirović.

RINA

Momirović je najavio da se u novembru ove godine kreće se sa izgradnjom nove deonice autoputa od Niša do Pločnika u dužini od 77 kilometara.

Pročitajte još

– Naša politika je otvoreni Balkan. Taj auto-put je dosta zahtevan – 77 kilometara je od Niša do Merdara, jako puno mostova, tunela. Radimo sa našim evropskim partnerima, oni imaju jako komplikovane procedure, zato se to pomalo razvlači. Ali, očekujem da ćemo od novembra kreniti ofanzivno u radove i da ćemo u narednih par godina imati izgrađen auto-put od Niša do Prištine, Gračanice – navodi Momirović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike