Kraj mukama za vozače u Topoli: Počela izgradnja mosta u selu Jarmenovci, ukupna investicija iznosi 75 miliona dinara

06.11.2020

09:51

0

Kraj mukama za vozače u Topoli: Počela izgradnja mosta u selu Jarmenovci, ukupna investicija iznosi 75 miliona dinara
Copyright Rina

Most u selu Jarmenovci, na državnom putu Topola – Rudnik, brojnim vozačima zadavao je glavobolje. Zbog oštećenja na nosećoj konstrukciji mosta, za vozila sa osovinskim opterećenjem preko 3,5 tone saobraćaj je bio otežan. Neposredno pored postojećeg mosta otpočeli su radovi na izgradnji novog mosta, koji će značajno olakšati saobraćaj na ovoj deonici.

– Radi se novi most sa dve trake i pešačkom stazom u dužini od 20 metara, na oko 20 metara desno od postojećeg gvozdenog mosta. Preko njega će se vršiti transportni saobraćaj normalno bez ikakvih ograničenja, problemi koje smo imali u Jarmenovcima više se neće dešavati. Postojeći gvozdeni most će biti prebačen na drugu lokaciju iako je vremešan, izgrađen je sredinom prve polovine prošlog veka. Investitor su ‘Putevi Srbije’ a izvođač radova ‘Štrabag’, ukupna vrednost radova je oko 75 miliona dinara – izjavio je predsednik opštine Topola Igor Petrović.

Rina

On ističe da je izgradnja mosta od izuzetnog značaja ne samo za lokalno stanovništvo već za čitavu opštinu Topola i očekuje da će radovi biti završeni do kraja ove godine.

– Brojni privredni subjekti su trpeli zbog oštećenja na mostu, prevoznici, tako da će izgradnja novog mosta biti od koristi svima. Tu su bili veliki problemi u prethodne četiri godine, od same rekonstrukcije državnog puta Topola – Rudnik. Mi smo pre leta obećali, prilikom posete v.d. direktora ‘Puteva Srbije’ Zorana Drobnjaka Jarmenovcima, da ćemo taj problem rešiti i evo u ova prva dva meseca po stupanju na funkciju taj problem smo počeli da rešavamo. Ako vremenske prilike dozvole i ne bude obimnijih padavina, snega, leda, mi očekujemo da će se taj posao završiti u ovoj godini – kaže Petrović.

Pročitajte još: Radovi izmenili režim saobraćaja: Vozačima se savetuje da koriste obilaznice

Radovi na izgradnji novog mosta se odvijaju planiranom dinamikom i za sada se saobraćaj odvija nesmetano.

– Uradiće se i pristupni prilazi koji će biće asfaltirani. Očekuje se kasnije da će možda biti malo usporeniji saobraćaj, ali bez obustave. Za svo vreme izvođenja radova oko novog mosta stari most je tu i saobraćaj se odvija sasvim normalno, kada stavimo u funkciju nov most tek tada će stari biti sklonjen – naglasio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike