Nižu se novi metri vrućeg asfalta na deonici auto-puta od Preljine do Požege, a zatim slede još veći izazovi

05.10.2021

11:27

0

Radove je obišao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,Tomislav Momirović, koji je od kineskih partnera zahtevao dodatno intenziviranje radova na ovoj deonici

Nižu se novi metri vrućeg asfalta na deonici auto-puta od Preljine do Požege, a zatim slede još veći izazovi
1633424558cacak-put-asfatiranje-momirovic-fotorina1 - Copyright RINA

Sve smo bliži završetku radova na deonici auto-puta od Preljine do Požege. Kineski radnici poštuju predviđenu dinamiku, nema odstupanja i asfaltirano je još 200 metara.

Radove je obišao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,Tomislav Momirović, koji je od kineskih partnera zahtevao dodatno intenziviranje radova na ovoj deonici. 

RINA
 

- Hidrotehnički radovi su završeni, nastavlja se sa asfaltiranjem. Angažovaćemo sve resurse kako bi radove priveli kraju i završili u predviđenom roku. Od ukupno 19 kalota na tunelu "Trbušani", završava poslednja što se tiče strukturnih radova, a građevinski su već završeni - rekao je Momirović.

RINA
 

Plan je da asfaltiranje tunela bude gotovo do kraja novembra, a da opremanje bude gotovo od početka pa do sredine decembra.

Završetak deonice od Preljine do Požege veliki značaj imaće za lokalno stanovništvo, jer će Čačak biti konačno rastarećen od ogromnih saobraćajnih gužvi na obilaznom putu sa kojima se građani susreću savskog vikenda.

RINA
 

- U poslednjih nekoliko meseci intentivarani su radovi, Čačak će uskoro postati najveće saobraćajno čvorište u Srbiji. Na ovoj deonici nalazi se osam mesnih zajednica, a znamo svi da su lokalni putevi potpuno devastirani. Ono što je jako važno jeste da su Kinezi već krenuli i sanaciju i da će sve svi putevi biti sanirani do aprila sledeće godine - izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike