Rešenje problema na vidiku: "Hvatači pasa lutalica" izlaze na teren i odmah reaguju!

21.09.2021

15:45 >> 14:19

0

Biće obezbeđena i telefonska linija za prijavu slučajeva ugrožavanja bezbednosti građana od strane opasnih pasa

Rešenje problema na vidiku: "Hvatači pasa lutalica" izlaze na teren i odmah reaguju!
Copyright RINA

Građani Užica već godinama unazad suočavaju se sa problemom pasa lutalica, koji su vrlo često čak i u čoporima napadali stanovnike kako gradskog, tako i seoskog područja.

Preduzeće iz Požege koje vrši usluge prikljupljanja pasa lutalica nema dovoljno kapaciteta, stoga su izvršene obuke određenog broja ljudi iz užičkog javno-komunalnog preduzeća kako bi se opasnost od pasa lutalica na užičkim ulicama svela na minimum.

RINA

– Na osnovu Ugovora o hvatanju pasa lutalica, koji je zaključen između grada Užica i JKP “Naš dom Požega”, doneto je rešenje kojim se JKP “Bioktoš” obavezuje da reaguje po prijemu obaveštenja o pojavi opasnih pasa. Ovim rešenjem nalaže se JKP “Bioktoš” Užice da po prijemu obaveštenja o pojavi opasnih pasa, uputi na teren izvršioce koji obavljaju poslove “hvatača pasa”, a koji su prethodno stekli sertifikat – potvrdu o izvršenoj obuci u JKP “Naš dom” Požega, koji će uhvatatiti opasne pse, smestiti ih u boks i o svemu navedenom obavestiti JKP „Naš dom“ Požega koji će sprovesti dalji tretman pasa u prihvatilište – saopšteno je iz Gradske uprave.

Pročitajte još

Biće obezbeđena i telefonska linija za prijavu slučajeva ugrožavanja bezbednosti građana od strane opasnih pasa ili na drugi pogodan način obezbediti mogućnost za prijavu, o čemu će građani biti obavešteni putem sajta i sredstava javnog informisanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike