Saniraju se divlje deponije na jugozapadu Srbije: Najavljena revitalizacija u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši

31.08.2021

09:57 >> 10:12

0

Autor: L. Đ. T.

Izvor: RINA

Za projekat se izdvaja preko pet miliona dinara

Saniraju se divlje deponije na jugozapadu Srbije: Najavljena revitalizacija u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši
RINA

Predsednici opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš potpisali su u Ministarstvu zaštite životne sredine ugovore o dodeli sredstava za uklanjanje divljih deponija na teritoriji svojih opština.

Ministarstvo zaštite životne sredine je opredelilo 3.800.000 dinara opštini Prijepolje, a ova lokalna samouprava je iz svog budžeta izdvojila 1.610.000 dinara. Ovim sredstvima biće revitalizovano i sanirano 29 divljih deponija, nabavljeno pet kontejnera od pet metara kubnih i 10 tabli kojim će se nakon uklanjanja, obezbediti lokacije i zabraniti dalje deponovanje otpada.

Pročitajte još

Opština Prijepolje je pre dva meseca podnela aplikacioni formular u okviru Javnog poziva Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini.

Ministarstvo zaštite životne sredine, opštini Priboj odobrilo je 2.162.000 dinara za sufinansiranje projekta “Uklanjanje divljih deponija na teritoriji opštine Priboj”.

Ugovor je u Ministarstvu zaštite životne sredine, potpisao i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Pročitajte još

Opština Nova Varoš je za projekat “Uređenje divljih deponija na teritoriji opštine Nova Varoš” od ministarstva dobila 1,6 miliona dinara, a ugovor je potpisao predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti