Zdravstveni radnici iz Kragujevca su pravi heroji! Spasili čoveka, a zatim i bebu na plaži u Čanju

05.09.2021

19:56 >> 20:56

0

Autor: Nikola A.

Zaposleni iz kragujevačkog Kliničkog centra dobili su aplauze i ovacije od prisutnih na čanjskoj Gradskoj plaži

Zdravstveni radnici iz Kragujevca su pravi heroji! Spasili čoveka, a zatim i bebu na plaži u Čanju
Copyright Foto: Profimedia

Zaposleni u Kliničkom centru Kragujevac juče su na plaži u Čanju spasili čoveka od utapanja, piše Glas Šumadije. Kako su naveli reči čitalaca, za tim podvigom, usledio je još jedan – spasili su bebu koja se gušila u pesku.

Naime, juče oko podne na Gradskoj plaži u Čanju čovek je potonuo. Uprkos gužvi to nije promaklo Vojislavu Stevanoviću, radniku obezbeđenja UKC Kragujevac, koji je odmah shvatio da nešto nije u redu, skočio u vodu i izvukao čoveka na obalu. Odmah su pritrčale dve medicinske sestre iz Kliničkog centra.

Pročitajte još:

Tijana Todorović, sa radioterapije na Onkologiji, i Sanja Lukovac, sa Nuklearne medicine kragujevačkog kliničkog centra, reagovale du položivši davljenika na bok. Utom su ga reanimirale i brzom intervencijom spasile mu život.

Portal navodi da je čovek imao epi-napad u vodi, te da je dijabetičar. Ipak se sve srećno završilo, a pri animiranju medicinari imali su pomoć još jednog kolege – lekara sa VMA, koji se tu zatekao.

Zaposleni iz kragujevačkog Kliničkog centra dobili su aplauze i ovacije od prisutnih na čanjskoj Gradskoj plaži, ali se još nije sve završilo.

Dok su još trajali aplauzi i čestitanja, Branimir Žižović iz sektora nabavki UKC Kragujevac primetio je na plaži bebu u nezgodnom položaju. Ispostavilo se da je dete ispalo iz kolica – na glavu u pesak koji mu je ušao u usta, nos, oči, zbog čega je počelo da se guši. Žižović je pritrčao izvukao bebu iz peska i kragujevačka ekipa sa čanjske plaže je ponovo intervenisala i oporavila dete.

Pročitajte još:

Inače, zaposleni u UKC Kragujevac su na kolektivnom letovanju u Čanju preko sinidkata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike