Ministar građevinarstva 2021. očekuje izlazak iz korona krize, poručio: Prioriteti - autoputevi i pruge

01.01.2021

13:15 >> 13:20

0

Moramo da završimo autoput Preljina - Požega i brzu prugu Beograd - Novi Sad i tu nema diskusije i kompromisa - poručio je Momirović

Ministar građevinarstva 2021. očekuje izlazak iz korona krize, poručio: Prioriteti - autoputevi i pruge
Tomislav Momirović Tanjug/ Dragan Kujundzić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović očekuje da Srbija u novoj 2021. izađe iz korona krize i nastavi ubrzanu realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, a prioriret je da se do kraja godine završi izgradnja deonice autoputa “Miloš Veliki” od Preljine do Požege i brza pruga od Beograda do Novog Sada.

Momirović je rekao Tanjugu se najviše ulaže u izgradnju autoputeva i pruga koji će vrlo brzo premrežiti našu zemlju i omogućiti da se brzo stigne sa jednog njenog kraja na drugi.

– Moramo da završimo autoput Preljina – Požega i brzu prugu Beograd – Novi Sad i tu nema diskusije i kompromisa – poručio je Momirović.

Deo auto-puta koji prolazi kroz niško naselje Donji Komren Foto: Google map

Ostali strateški projekti su, kaže, gradnja Moravskog koridora Pojate – Preljina, zatim Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, autoputa Ruma – Šabac i brze saobracajnice Šabac – Loznica.

Takođe, gradnja deonice autoputa od Beograda ka Sarajevu Kuzmin – Sremska Rača, završetak obilaznice oko Beograda i izgradnja stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

Dodaje da lično očekuje da u 2021. izađemo iz ove medicinske krize koja nas je potpuno paralisala, kao i ceo svet.

– Ekonomske i socijalne aktivnosti su potpuno otežane i nadam se da ćemo krenuti polako da izlazimo iz toga. Kao što znate, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je krenula sa vakcinacijom, što nije slučajno – naveo je ministar.

Ističe da smo prvi u regionu i jedni od prvih u Evropi uspeli da dopremimo odgovarajuće količine medicinskih sredstava i to tako da smo prvi put bili u situaciji da dajemo pomoć i našim zapadnim partnerima.

Pročitajte još

– Srbija je davala pomoć mnogim državama koje su dosta razvijenije od nje. Sada se ponavalja situacija i Srbija je među prvim zemljama koja ulazi u vakcinaciju. Ako bismo uspeli da vakcinišemo dovoljno ljudi, pre svega, starijih mi bismo među prvima izašli iz krize ili počeli da izlazimo – kaže Momirović, koji je član Kriznog štaba.

Više nije bitna cena po kojoj možemo da rešimo taj problem, napomenuo je on i naglasio da će svi koji se budu izborili sa koronom posle lako nadoknaditi te finansijske izdatke.

– Sve moje želje i očekivanja u vezi su sa korona krizom, jer ona uništava civilizaciju iz ugla ekonomije i socijalnog života. Predugo traje i očekujem da ćemo mi kao civilizacija to uspeti da rešimo u narednim godinama – rekao je Momirović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug