Tržišna inspekcija zabranila rad internet prodavnici "011shop" zbog uvredljivih natpisa na majicama

15.01.2021

13:15 >> 13:24

0

Beogradskoj onlajn prodavnici 011shop se sada ne može pristupiti, jer je sajt skinut sa mreže

Tržišna inspekcija zabranila rad internet prodavnici "011shop" zbog uvredljivih natpisa na majicama
Copyright Pixabay

Tržišna inspekcija zabranila je danas preduzeću “011 Shop” iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom “Nož, žica”, rekao je Tanjugu Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, uz objašnjenje da je reč o nedvosmislenom pozivanju na izazivanje nacionalne i verske mržnje,

-Reklamiranje i prodaja ovakvih proizvoda ne samo da predstavljaju kršenje zakona o oglašavanju i krivičnog zakonika, već su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, jer podstiču izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje, što je izričito zabranjeno i direktno narušavaju temelji društva, kazao je Kandić.

On je dodao i da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal danas podneta krivična prijava protiv preduzeća „011 Shop“ zbog oglašavanja proizvoda koji podstiču na izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje.

Beogradskoj onlajn prodavnici “011shop” se sada ne može pristupiti, jer je sajt “skinut sa mreže”.

011shop

Inače, nakon što su sporni proizvodi, majice i duksevi sa natpisom “Nož, žica” naišli na opštu osudu u javnosti i na društvenim mrežama, iz 011shop-a su objavili na Fejsbuk stranici izvinjenje.

– Poštovani prijatelji, želimo da uputimo javno izvinjenje svima koje smo uvredili našom jučerašnjom objavom. Nije nam bila namera da propagiramo bilo koji vid mržnje ili netrpeljivosti prema bilo kome. Poruka spornog artikla je imala sasvim drugi cilj od onog koji se u stranim, domaćim medijima i na društvenim mrežama predstavlja. Naime, poruka je potpuno izvučena iz konteksta. Sporne objave su momentalno povučene kada smo primetili da su pogrešno protumačene. Tim povodom se još jednom najiskrenije izvinjavamo svima koji su povređeni, a pre svega našim prijateljima i saradnicima muslimanske veroispovesti. Sa poštovanjem, 011 šop tim, napisali su.

011shop

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike