Završena rekonstrukcija zatvorenih bazena u kikindskom SC "Jezero"

10.02.2021

07:46

0

U narednom periodu nastaviće se rekonstrukcija postojeće spotske infrastrukture - kaže gradonačelnik

Završena rekonstrukcija zatvorenih bazena u kikindskom SC "Jezero"
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

Nakon dvomesečnih radova završena je rekonstrukcija zatvorenih bazena u SC “Jezero” vredna osam miliona dinara i oni su od danas dostupni klubovima i građanima, izjavio je gradonačlenik Kikinde Nikola Lukač.

– Ovo je zapravo bio nastavak rekonstrukcije školjke bazena od pre nekoliko godina. Iskoristili smo ovaj period godine, kako bi se okončali i preostali radovi u zatvorenom bazenu, od rasvete do postavljanja novih pločica i modernih tuševa, dakle svega što je već bilo oronulo. Radovima je bio obuvaćen i mali bazen. Rekonstrukcija plafona i instaliranje nove led rasvete, finansirana je sredstvima iz jednog evropskog projekta, a njime je obuhvaćena i rekonstrukcija ventilacionog sistema u hali – pojasnio je Lukač.

Pročitajte još:

Gradonačelnik je podvukao da će se u narednom periodu nastaviti rekonstrukcija postojeće spotske infrastrukture, kako bi Kikinda bila u prilici da organizuje neko međunarodno takmičenje. Direktor SC “Jezero”, Dejan Pudar, precizirao je šta je rekonstrukcijom bilo obuhvaćeno:

– Sanirali smo četiri decenije star prelivni sistem i prozore u samoj školjki bazena. Oko ivica bazena sada je postavljena protivklizna staza. Deo tribina sada ima prepoznatljiva narandžasta sedišta. Kompletno je saniran muški toalet. Sve deluje lepše i ubedljivije, a poseban utisak odaju i bilbordi naših poslovnih saradnika. Nova led rasveta, omogućiće uštedu električne energije od čak 70% – naveo je Pudar i dodao da je preostala sanacija postrojenja za obradu bazenske vode. To je, kako je naglasio Pudar, srce sistema zatvorenog bazena, navodi se na sajtu Grada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike