Uprkos koroni, radovi na gradskoj toplani u Priboju teku po planu: Stigla oprema iz Austrije

20.02.2021

09:41

0

Urađeno je vidljivo, neki objekti su već i ukrovljeni, privode se kraju betonsko - armirački radovi, a ovih dana počela je da stiže i mašinska oprema

Uprkos koroni, radovi na gradskoj toplani u Priboju teku po planu: Stigla oprema iz Austrije
Copyright RINA

Iako je zima još u toku, radovi na izgradnji gradske toplane na biomasu u Priboju, odvijaju se prema utvrđenom planu, navodi se na sajtu opštine Priboj.

Urađeno je vidljivo, neki objekti su već i ukrovljeni, privode se kraju betonsko – armirački radovi, a ovih dana počela je da stiže i mašinska oprema.

– Stigla su četiri od ukupno 25 šlepera opreme iz Austrije, a u prvom turnusu su delovi upravo kotla na biomasu – kaže Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj i dodaje, da će ostatak opreme stizati, sukcesivno, do kraja marta.

– Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da, za sada, sve ide po planu, pa čak postoji mogućnost da se toplana pusti u probni rad i pre roka – ističe Vasilić.

Pročitajte još

Uporedo sa izgradnjom toplane, teku i projektne aktivnosti na rekonstrukciji podstanica i toplovoda, što će se inače raditi po završetku aktuelne grejne sezone.

Podsetimo, vrednost investicije sa rekonstrukcijom toplovoda i zamenom podstanica iznosi sedam miliona evra, a radove izvodi konzorcijum “Energotehnika – Južna Bačka” iz Novog Sada.

Plan je da svi radovi budu gotovi do 1. oktobra, a stavljanje u funkciju nove gradske toplane u Priboju na biomasu, očekuje se od naredne grejne sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike