Podignut nivo osiguranja: Automatizovan pružni prelaz "Ðorđevo" kod Leskovca

29.12.2020

10:09 >> 10:40

0

Autor: Jovana Vrećo

U okviru izvedenih radova, ugrađena je i drumska vertikalna i horizontalna signalizacij

Podignut nivo osiguranja: Automatizovan pružni prelaz "Ðorđevo" kod Leskovca
pružni prelaz - Copyright Tanjug/Infrastruktura Železnice Srbije

Infrastruktura železnice Srbije završila je automatizaciju i postavila rampe na pružnom prelazu “Ðorđevo”, na otvorenoj pruzi između Ðorđeva i Grdelice, na deonici železničkog Koridora 10.

Prelaz “Ðorđevo” nalazi se u blizini mesta Ðorđevo na teritoriji opštine Leskovac.

Nakon izvedenih radova, podignut je nivo osiguranja na tom prelazu, čime je bezbednost saobraćaja na ukrštanju jednokolosečne elektrificirane magistralne pruge i puta značajno unapređena, navedeno je u saopštenju.

Prelaz “Ðorđevo” opremljen je automatskim uređajem izvedenim u elektronskoj tehnologiji sa daljinskom kontrolom, sa dva svetlosna putoprelazna signala sa jakozvučnim zvonima i dva polubranika koji zatvaraju obe kolovozne trake sa obe strane drumske saobraćajnice.

Pročitajte još:

U okviru izvedenih radova, ugrađena je i drumska vertikalna i horizontalna signalizacija, kako bi putni prelaz bio što uočljiviji i podigao budnost svih učesnika u drumskom saobraćaju.

FOTO TANJUG/ NFRASTRUKTURA ZELEZNICE SRBIJE,

Inače, ovo je drugi prelaz u blizini Ðorđeva, na železničkoj magistrali Niš – Preševo, koji je Infrastruktura železnice Srbije automatizovala. Prvi je izgrađen 2019. godine.

Infrastruktura železnice Srbije nastaviće i u narednom periodu da podiže nivo osiguranja i bezbednosti saobraćaja na putnim prelazima širom Srbije. To preduzeće upozorava da samo poštovanjem propisa i saobraćajne signalizacije na putnim prelazima mogu da se spreče nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike