Ivan iz Užica pirografijom oduševio još jednu svetsku zvezdu: Nakon Tajsona portret na lipovoj dasci stigao i do Snup Doga (FOTO)

25.03.2021

07:30 >> 10:53

0

Autor: J.B.O.

Kao dokaz toga da mu se rad svideo stigla je i fotiografija Snup Doga sa portretom koji drži u ruci

Ivan iz Užica pirografijom oduševio još jednu svetsku zvezdu: Nakon Tajsona portret na lipovoj dasci stigao i do Snup Doga (FOTO)
Copyright RINA

Ivan Đuričić iz Užica je samouki priograf čija su dela, odrađena na lipovoj dasci užarenim predmetom, oduševila i najveće svestske zvezde. Pre dve godine neobičan portret stigao je do boksera Majka Tajsona, a sada je rad ovog Užičanina obradovao i poznatog američkog repera Snup Doga.

RINA

– Posle Majka Tajsona koji mi je bio facinantan lik u tinjedžerskim danima, obožavao sam da slušam i Snupovu muziku, pa sam odlučio i tog muzičara da naslikam. Sliku sam poslao u Ameriku pre skoro dve godine, ali nikakav odgovor nisam dobio. Stupio sam u kontakt sa njegovom sekretaricom i shvtio da nije došla u njegove ruke. Nisam bio lenj, nacrtao sam drugu koja je stigla na pravu adresu, a kao dokaz stigla je i fotiografija Snup Doga sa portretom koji drži u ruci, a koji je došao iz Užica. Sekretarica sa kojom sam komunicirao prenela mi je da mu se moj rad veoma dopao, pa je našao svoje mesto u njegovoj vili – rekao je Ivan Đuričić.

RINA

Osim ove dvojice svetski poznatih Amerikanaca, elan ovom Užičaninu za rad dao je Emir Kusturica kom je poklonio portret, a ovaj ga oduševljeno odmah stavio u svoju kolibu na Mećavniku.

RINA

Prigrafijom je počeo da se bavi pre nekoliko godina iz hobija, a sada je već uspeo od toga da napravi i dobar biznis, jer su fotografije na drvetu postale izuzetno tražene kod nas, ali i u inostranstvu.

RINA

– Srbi najviše traže ikone i portrete patrijarha Pavla. Do sad sam ih uradio sigurno preko trideset. Sa druge strane, Amerikanci i Englezi, najviše traže slike svojih kućnih ljubimaca. Pretežno su to psi, a nađe se i po neka mačka – izjavio je spretni pirografičar.

RINA

Ivan kaže da mu za jednu sliku A3 formata treba oko sedam dana. Najbolja za rad pokazala se lipova daska, koju vrlo teško nabavlja. Mušterije najčešće pronalazi preko društvenih mreža, a želje stranih i domaćih kupaca, kako kaže, mnogo se razlikuju.

Pročitajte još:

Za razliku od drugih slika, može se reći da su ove Ivanove, drvene, skoro pa večne, jer nakon što ih uradi on i prelakira, a zatim maže uljima, tako da im ni vreme, sunce i vlaga ne mogu apsolutno ništa. Zato, nije ni čudo, što je čak i Tajson pre njega odbio mnoge koji su odlučili da ga nacrtaju i to pošalju, a kao poklon prihvatio samo srpsku sliku koja sada krasi bokserov ranč u Americi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike