Nestvaran prizor sa srpske planine: Formiran snežni tunel visine od nekoliko metara (FOTO)

29.03.2021

12:06

0

Autor: Jovana Vrećo

Posle 10 dana borbe konačno prohodan put na Goliji

Nestvaran prizor sa srpske planine: Formiran snežni tunel visine od nekoliko metara (FOTO)
Copyright RINA

Nakon više od 10 dana, teška mašinerija uspela je da pročisti i probije državni put na Goliji, Preko Brdo – Odvraćenica, koji je bio potpuno zavejan nakon poslednjih obilnih snežnih padavina u martu.

U borbu sa ogromnim smetovima upustila su se četiri vozača iz JP “Putevi Ivanjica”, a na terenu su bile angažovane četiri teške mašine za čišćenje i razgrtanje snega.

RINA

– Praktično, formirali smo snežni tunel, nameti sa strane su visine i po nekoliko metara, ali je put sada prohodan. Ipak, apelujemo na sve vozače da u ovaj kraj ne kreću bez zimske opreme, teren je takav da vrlo brzo ova deonica može ponovo biti zavejana-  rekao je za RINU Vitomir Arsović iz JP “Putevi Srbije”.

RINA

Meštani koji žive u selu Preko Brdo konačno mogu da odu do centra opštine Ivanjica, ali kažu da su navikli na ovakve vremenske prilike i kad im vreme nije.

Pročitajte još:

– Od Mitrovdana do Đurđevdana ovde je sneg do kuka. Mislim da sneg na Goliji nije pao samo u avgustu mesecu. Potpuno smo se navikli na ove surove zimske uslove. Uvek napravimo zalihe hrane i za nas i za stoku, ko je ima. Tako su živeli naši stari, pa i mi – rekao je meštanin.

S obzirom na količine snega na Goliji, proleće u ovaj kraj neće stići još nekoliko meseci. Putari se nadaju lepom vremenu i da će borba sa snežnim nametima u aprilu ipak izostati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike