Mašine se zahuktale u Topoli: Počela građevinska sezona, radovi vredni 90 miliona dinara

29.03.2021

12:55 >> 12:13

0

Autor: Jovana Vrećo

U planu je rehabilitacija magistralnog puta i izgradnja kružnog toka

Mašine se zahuktale u Topoli: Počela građevinska sezona, radovi vredni 90 miliona dinara
Copyright RINA

Rehabilitacijom magistralnog puta u Topoli je započela građevinska sezona, a za te namene izdvojeno je 90 miliona dinara.

Radovi su podeljeni u dve faze. U prvoj fazi koja je otpočela 23. marta skida se asfaltna podloga u dužini od 1.615 metara na potezu od Šivare do NIS- ove pumpe i od aviona do ispod Livnice.

– Tokom sledeće nedelje uslediće uređenje i nivelacija vrhova šahti kao i nanošenje asfaltnog sloja. Investitor ovih radova su JP “Putevi Srbije”, a izvođač “Štrabag”. Vrednost ovih radova je 30 miliona dinara – izjavio je Igor Petrović, predsednik opštine Topola.

RINA

U narednom periodu Opština Topola na deonici od jednog kilometra između ove dve deonice koje se rade uradiće rekonstrukciju fekalnih kolektora.

Pročitajte još:

– Posle završetka tih radova, Putevi Srbije i Štrabag će uraditi kružni tok kod NIS-ove pumpe i rekonstrukciju preostale deonice. Vrednost tih radova neće biti manja od 60 miliona dinara – izjavio je Petrović.

Prema rečima nadležnih u preduzeću “Štrabag” radovi na ovoj deonici će se izvoditi narednih desetak dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Saobraćaj je za sada regulisan naizmeničnim propuštanjem vozila jednom kolovoznom trakom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike