Ihmo je otvorio kafanu na dvomeđi: Nije važno koja ste nacija, svi su dobrodošli na čašicu razgovora

12.06.2021

14:15 >> 12:31

0

Autor: Jovana Vrećo

Kaže da ne želi da odmara, već da gosti ljude i uživa sa merakom

Ihmo je otvorio kafanu na dvomeđi: Nije važno koja ste nacija, svi su dobrodošli na čašicu razgovora
Ihmo povratnik iz penzije u ugostiteljske vode, RINA

U udaljenim selima na Pešteru sav društveni život odvija se u krčmama, koje su na ovom terenu izuzetno retke.

Ipak, Ihmo je odlučio da obraduje meštane koji su odlučili da ostanu, pa je otvorio kafanu na dvomeđi i u kojoj nije važno da li ste Srbin, musliman ili Crnogorac – svi su, kako kaže, tu dobrodošli na čašicu razgovora.

Kafana “Merak” za sve nacije u srcu Pešteri, RINA

– Dugo dogina sam radio u trgovini i rešio sam da u penziji otvorim nešto za svoju dušu i moje prijatelje koji će da ovde odmore mozak, i uživaju sa merakom, pa sam kafani tako i ime dao “Merak” – kazao je RINU, Ihmo, povratnik iz penzije u ugostiteljske vode.

Ihmo gosti ljude i uživa sa merakom, RINA

Ihmo radi samo određenim danima u godini, jer kad zaveju snegovi meštani teško da mogu mrdnuti iz svog seoskog domaćinstva. Ali, kad sa prvim prolećnim danima grane sunce tada je već druga priča.

RINA

– Ovde ko god dođe ima utisak da je kod svoje kuće. Držimo i Titovu sliku koja nas i dalje sve spaja. Domaća rakija je naš glavni specijalitet, koji svi obožavaju- rekao je Ihmo.

Pročitajte još:

Svoj skromni biznis, tačnije “kafanicu iz bajke” on je smestio na pola puta od Sjenice ka Crnoj Gori u selu Bare, pa tako da ko se zaputi iz srpskog Sibira ka manastiru Kumanica sačekaće vas Ihmno sa merakom i Titovom slikom na zidu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti