Jaka kiša protutnjala kroz Bajinu Baštu: Perućac pun plivača, a oni najotporniji kupaju se i po strahovitom pljusku

16.07.2021

15:12 >> 18:12

0

Voda je fenomenalna, lepša nego na moru - kaže Miloš Despotović iz Beograda koji na Drinske regatu dolazi kako kaže, punih 20 godina

Jaka kiša protutnjala kroz Bajinu Baštu: Perućac pun plivača, a oni najotporniji kupaju se i po strahovitom pljusku
Copyright RINA

Jako nevreme praćeno obilnom kišom, grmljavinom i ponegde gradom pogodilo je u popodnevnim satima Bajinu Baštu. Ova opština na zapadu Srbije puna je gostiju zbog Drinske regate, stoga plaža na jezeru Perućac vrvi od kupača koji su se nakon proloma oblaka razbežali u obližnje kafiće. Ipak, pljusak nije sprečio nekoliko entuzijasta da se osveže i okupaju u jezeru.

– Voda je fenomenalna, lepša nego na moru. Svake godine dolazimo na Perućac i tu provodimo deo svog odmora. Gledamo da se taj datum uklopi sa datumom održavanja velikog spusta Drinom, jer je to nezaboravan doživljaj. Nadamo se samo da će vreme sutra biti lepše i da kiša neće pokvariti plovidbu od Perućca do Rogačice – izjavio je Miloš Despotović iz Beograda koji na regatu dolazi kako kaže, punih 20 godina.

Pročitajte još:

Inače, jezero Perućac prethodne godine usled epidemije korona virusa postalo je jedna od top turistička destinacija u Srbiji, a najveća atrakcija su kućice na vodi u kojima su svi smeštajni kapaciteti rezervisani mesecima unapred. Velika zainteresovanost za ovaj kraj Srbije uslovila je i veći broj investitora koji ovde ulažu svoj novac.

– Broj smeštajnih kapaciteta u Bajinoj Bašti je u konstantnom porastu. Tako da je sada više apartmana i privatnih kuća u kojim turisti mogu da odsednu. Cene smeštaja su ostale iste kao i prošle godine, u zavisnosti od lokacije i vrste apartmana zavisi i količina novca koju morate da izdvojite, ali svakako pristupačna je za svaki džep. Cene smeštaja za Regatu se kreću u rasponu od 800 do 4.800 dinara po osobi za dan, u zavisnosti od prethodno pomenutih faktora. Sve informacije se mogu se mogu dobiti kontaktiranjem Turističkog info-centra u Bajinoj Bašti – rekao je Siniša Spasojević iz TO Tara-Drina.

U međuvremenu, nevreme je zahvatilo i druge krajeve Srbije

Grad veličine jajeta padao je i u Raškoj, u Kraljevu je palo 15 litara kiše po metru kvadratnom, a jako nevreme protutnjalo je i kroz Pirot

Nevreme praćeno gradom veličine jajeta i jakim vetrom pogodilo je danas delove opštine Raška, a jaka kiša s gradom padala je i u Kraljevu.

Najviše štete grad je naneo u mesnim zajednicama Baljevac i Biljanovac u opštini Raška, gde su stradali zasadi voća, automobili, krovovi i delovi okućnica.

Grad je padao 15 minuta, praćen kišom i snažnim udarima vetra, koji su nanosili otkinuto lišće i grane i na magistralni put M22 Novi Pazar – Kraljevo.

Prema podacima Meteorološke stanice u Kovanluku, u Kraljevu je do sada palo 15 litara po metru kvadratnom vodenog taloga, a kiša i dalje pada, dok je sitan grad u pojedinim delovima grada padao nekoliko minuta.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jak pljusak, grmljavinu i grad.

Takođe, jako nevreme večeras je protutnjalo i kroz Pirot.

Pročiatjte još

Za sada još nema zvaničnih informacija o posledicama, ali je za kratko vreme pala velika količina kiše, javlja Tanjug.

Zbog jakih padavina pojedine gradske ulice bile su pod vodom. U kasnim popodnevnim satima došlo je i do nestanka struje na oko pola sata u celom gradu, ali je snabdevanje električnom energijom brzo normalizovano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike