"Gori asfalt" u Čačku - danas je napolje izašao samo ko je morao: U centru grada na Moravi izmereno 45 stepeni, ulice i kafići pusti (FOTO)

21.06.2024

19:28

0

Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše - rekla je Čačanka Sanja Mitrović

"Gori asfalt" u Čačku - danas je napolje izašao samo ko je morao: U centru grada na Moravi izmereno 45 stepeni, ulice i kafići pusti (FOTO)
Copyright RINA

Toplotni talas je stigao u Srbiju i zapalio gradski asflat. Tokom dana u Čačku na jednom od termometara prikazano je da trenutna temperatura na suncu iznosi nerovatnih 45 stepeni, pa ne treba ni da čudi što se na ulicama našao samo ko mora.

- Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše. Imate osećaj da sve gori. Izašla sam do prodavnice, ali sam se pokajala što sinoć nisam kupila sve što mi treba - kaže Čačanka Sanja Mitrović.

Ulice su gotovo prazne iako je radni dan, bašte kafića imaju vrlo malo gostiju, ali i u poslovne objekte retko su zalazile mušterije. Čak i jutarnja temperatura u Čačku bila je visoka i iznosila je preko 20 stepeni.

- Ljudi koji su danas prošli pored radnje i u nju ušli mogli su se izbrojati na prste jedne ruke - kaže radnica zaposlena u butiku na glavnom trgu.

Mnogi su spas od vreline i toplotnog talasa potražili na Gradskim bazenima i plaži pored reke Zapadne Morave, ali i na reci Kamenici koja protiče kroz okolna sela.

Lekari apeluju da se građani ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima i da hronični bolesnici izbegavaju izlazak po najjačem suncu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike