Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice! Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto i sprema se za takmičenje u Engleskoj

18.06.2024

18:02

0

Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening

Čovek koji snagom svoje volje ruši sve granice! Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto i sprema se za takmičenje u Engleskoj
Copyright RINA

Kupališna sezona na gradskim bazenima u Čačku već je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u triatlonu u Engleskoj.

Lazar Filipović je momak, koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida.

Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe, pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

RINA
 

- Benefiti plivanja su višestriki, što je opšte poznato, pogotovo, ako bi uzeli plivanje kao prvu aktivnost neke jutarnje gimnastike. Za razliku od drugih sportova, nekako je bezbolnije, a sa druge strane sam uticaj vode kao neko njeno mehaničko delovanje i kako se u horizontalnom položaju aktivira čitavo telo, odnosno kardiovaskularni i respiratorni sistem. Sa druge strane, svi znamo šta znači umiti se ujutro, a kamoli kada smo u vodi u ovako  jednom lepom ambijentu ujutro uz prve zrake sunca, to je zaista jedan poseban benefit u samom pogledu fizičke aktivnosti. U mom slučaju pored svega toga, imam veliki benefit otvorenih bazena u Čačku, jer ne moram da putujem tokom letnje sezone u druge gradove kako bih kontinuirano trenirao i pripremao se za buduća takmičenja, među kojima je i Engleska - rekao je za RINU Lazar Filipović paratriatlonac.

Lazar je u Srbiju, ali i u Čačak doneo brojne medalje, a, kako je rekao, u Engleskoj je pretposlednja trka tog kvalifikacionog perioda za paraolimpijske igre.

RINA
 

- Imajući u vidu da je čitava sezona pokazala dobru pripremljenost, jer sam na početku doneo bronzanu medalju sa Svetskog kupa iz Turske, pre 10 dana sam se vratio sa dve trke u Španiji gde sam bio drugi i u Italiji gde sam bio treći. Od Engleske iskreno očekujem dosta i pre svega voleo bih da sve ono koliko sam pripremljen dam na toj trci, jer će od toga dosta zavisiti I čitavo formiranje startne liste za paraolimpijske igre - zaključio je Lazar.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike