Novi Sad rešava problem nedostatka parking-mesta! Vučević: Podzemna garaža Banovina biće otvorena do kraja jula

29.05.2024

15:55

0

Vučević je podsetio da je grad 2020. godine u, kako je istakao, izazovno vreme korone, ugovorio koncesiju za izgradnju četiri garaže, tri podzemne, kod Banovine, u ulici Modene i kod Riblje pijace, kao i jedne nadzemne u Šafarikovoj ulici

Novi Sad rešava problem nedostatka parking-mesta! Vučević: Podzemna garaža Banovina biće otvorena do kraja jula
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Miloš Vučević obišao je danas radove na javnoj podzemnoj garaži kod Banovine u Novom Sadu i tom prilikom je najavio da će garaža sa 167 parking-mesta biti otvorena do kraja juna.

- Ovo je zaista na ponos grada, 167 parking-mesta. Ovo je prva faza naše borbe za povećanje parking-mesta, a ukupno će biti 1.200 parking-mesta izgrađeno - poručio je Vučević.

Podsetio je da je ovo prva gradska javna podzemna garaža koja se ne nalazi u tržnom centru ili u stambeno-poslovnom objektu i dodao je da je u pitanju prva garaža koju je grad radio kroz projekat koncesije. Ocenio je da se grad Novi Sad fokusirao na ono što je, po anketama, Novosađanima najveći problem, a to je nedostatak parking-mesta.

Vučević je podsetio da je grad 2020. godine u, kako je istakao, izazovno vreme korone, ugovorio koncesiju za izgradnju četiri garaže, tri podzemne, kod Banovine, u ulici Modene i kod Riblje pijace, kao i jedne nadzemne u Šafarikovoj ulici.

- Do kraja jula mi ćemo pustiti, odnosno grad će zajedno sa koncesijom, pustiti u rad garažu. Grad će završiti parterno uređenje prelepog parka između Skupštine Vojvodine i gimnazije Isidora Sekulić, odnosno do ulice Vladike Platona - rekao je Vučević i dodao da nakon toga ostaje da se uradi ozeljenjavanje.

Printscreen/Instagram/milosvucevic
 

On je ocenio da je ovo najbolji primer saradnje javnog i privatnog interesa i naveo je da je koncesionar prihvatio sve zahteve grada da ova garaža bude daleko prostranija nego što je morao da gradi. Vučević je ukazao da garaža ima jednosmerno kretanje saobraćaja, sa odvojenim ulaznim i izlaznim rampama.

- Sve ono što ljudi očekuju da dobiju kroz jednu javnu garažu će biti ovde omogućeno i prvi put vidite taj pristup, da posebno budu mesta za osobe sa invaliditetom, ali i posebna parking-mesta za vozila sa električnim pogonom, da imaju mesta za punjenje dok su vozila parkirana. Plaćanje će biti moguće i telefonom, karticom, gotovinom - rekao je Vučević.

Ocenio je izgradnju garaža u Novom Sadu kao izuzetno važnu stvar za grad.

 

 

- To su velike stvari i zaista ovo menja grad i ova investicija vam pravi ambijent da vi bolje i kvalitetnije živite, da manje naši građani troše vremena na to, gde će se parkirati kad dolaze u centar grada - rekao je Vučević.

Naveo je da očekuje da gradska vlast mnogo brže radi po pitanju Šafarikove ulice, gde će biti izgrađena nadzemna garaža sa više od 600 mesta i dodao da postoje i izazovi u izgradnji garaže na Trgu republike, zbog blizine spomenika kralja Petra, koji bi gradnjom mogao biti ugrožen.

Nakon obilaska radova na podzemnoj garaži, premijer Vučević je obišao i radove na toplani u Novom Sadu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike