"Sve što radimo, radimo zbog ljudi"! Vučević: Jedno od najvećih pitanja u Novom Sadu je saobraćaj (FOTO)

28.05.2024

15:02

0

Premijer je zajedno sa ministrom za građevinarstvo Goranom Vesićem obišao završne radove na rehabilitaciji

"Sve što radimo, radimo zbog ljudi"! Vučević: Jedno od najvećih pitanja u Novom Sadu je saobraćaj (FOTO)
Copyright TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ

Predsednik Vlade Miloš Vučević zajedno sa ministrom za građevinarstvo Goranom Vesićem obišao je danas završne radove na rehabilitaciji deonice (državnog puta IB reda 12) novosadskog puta kroz Veternik i tom prilikom rekao da je jedno od najvećih pitanja sa kojima se Novi Sad suočava funkcionisanje saobraćaja.

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

- Ova rehabilitacija puta prema Veterniku i Futogu je za građane Novog Sada od velikog značaja. Ovo je i pitanje bezbednosti za učesnike u saobraćaju, a sve ovo što radimo, radimo zbog ljudi, a ne zbog infrastrukture. Ulaganja i kilometre govorimo jer je naša dužnost da polažemo račune. Sve radimo da bi ljudi imali više vremena za sebe i porodicu - kazao je Vučević.

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

Ministar Vesić je podsetio da je dužina 3,2 kilometra.

- Vrednost je oko 260 miliona dinara, a kad dodamo ulice rađene prošle godine ukupna vrednost je oko 400 miliona dinara. U ovom trenutku radimo za još 315 miliona dinara. Ako tome dodamo sve ostalo što radimo, jasno je da je naša politika da radimo i lokalne puteve. U ovom slučaju lokalni put prevazilazi lokalni značaj, a mi kao ministarstvo rešavamo postojeće probleme - kazao je Vesić.

Vesić je dodao i da je planirano ulaganje u ulazak u Novi Sad sa autoputa, ali i projektovanje proširenja autoputa Beograd - Novi Sad za još po jednu traku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike