Čačani opet prešli igricu i pokazali da su "nebeski narod": Ko pogodi tačnu meru praseta dobija ga kao nagradu, razlog je neverovatan (FOTO)

04.01.2022

15:15

0

Čačak je poznat po najvećem broju pečenjara u Srbiji, a obilaznicu oko ovog grada mnogi često nazivaju i "prase-štrase"

Čačani opet prešli igricu i pokazali da su "nebeski narod": Ko pogodi tačnu meru praseta dobija ga kao nagradu, razlog je neverovatan (FOTO)
1641298029prase-ilustracija-fotorina (1) - Copyright RINA

Srbi za sebe vole da kažu da su "nebeski narod" što se i pokazalo mnogo puta, ali da jedan grad prednjači u tome, stvarno nema dileme. 

Nakon fotografija koje su obišle celu državu o neobičnom parkingu za bicikle u obliku praseta sa rebrima, vlasnik jedne čačanske pečenjare, Vladan Janković, odlučio se na još jedan nesvakidašnji potez i otišao korak dalje.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, Božiću, sutra na Tucindan organizuje nagradnu igru u kojoj onaj koji pogodi tačnu kilažu praseta, dobija ga kao nagradu, a prikupljeni novac od učešća ide u humanitarne svrhe.

- Svi zainteresovani građani koji žele da učestvuju u ovom svojevrsnom takmičenju mogu se prijaviti u pečenjari u Ljubiću, u ulici Bate Jankovića uplatom kotizacije u iznosu od 500 dinara, a sav prikupljeni novac biće doniran onome kome je pomoć neohodna. Oni koji žele da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji, neohodno je da uplate učešće, a onda i da pogode težinu praseta. Ko bude najbliži kilaži dobiće i živo prase, kaže za RINU, Vladan Janković, vlasnik pečenjare.

Inače, Čačak je poznat po najvećem broju pečenjara u Srbiji, a obilaznicu oko ovog grada mnogi često nazivaju i "prase-štrase", jer najbolji zalogaji vruće prasetine mogu se upravo probati u gradu na Moravi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike