Meštani Rudnika očistili svoju varošicu: Učestvovali dobrovoljci od 7 do 77 godina, a sakupljeni otpad stao u 30 džakova

21.04.2023

08:10

0

Tražeći mir i netaknutu prirodu, brojni posetioci borave upravo na ovoj planini, a ovdašnji meštani svakodnevno na različite načine upotpunjuju turističku ponudu

Meštani Rudnika očistili svoju varošicu: Učestvovali dobrovoljci od 7 do 77 godina, a sakupljeni otpad stao u 30 džakova
Meštani Rudnika ujedinili se u akciji čišćenja svoje varošice - Copyright Foto: RINA/Privatna arhiva

Planina Rudnik obiluje bogatim turističkim sadržajima i iz godine u godinu postaje sve posećenija.

Tražeći mir i netaknutu prirodu, brojni posetioci borave upravo na ovoj planini, a ovdašnji meštani svakodnevno na različite načine upotpunjuju turističku ponudu. Kako bi na goste ostavili što bolji utisak, oni su se i ove godine samoorganizovali i očistili jednu deonicu ove prelepe planine.

- Uspeli smo da očistimo obe strane puta od Ibarske magistrale do pumpe na Rudniku, sakupili smo oko 30 džakov smeća. Zahvalan sam svima koji su učestvovali i odazvali se na moj poziv, ali i onima koji su nas podržali. Lep gest su učinili i svojevrsnu podršku akciji pružili i ljudi iz restorana "Kota 555". Najmlađi učesnik akcije bio je moj sin Stefan, a najstariji komšija Slaviša, koji ima 74 godine - rekao je za RINU Ivan Jakovljević.

RINA
Planina Rudnik obiluje prirodnim lepotama

On ističe da je ovu akciju, kao i sve prethodne akcije, podržala Ekološka kancelarija iz Gornjeg Milanovca, obezbedivši im rukavice i vreće za smeće, kao i JKP iz Gornjeg Milanovca, koje je odvezlo sakupljeni otpad.

- Ovakvih akcija treba da bude više, jer posle zime je previše smeća pored glavnih puteva. Glavni motiv mi je da naša planina bude što čistija i lepša, jer sve više turista dolazi ovde i ružno je da zateknu smeće pored glavnog puta - kaže Ivan Jakovljević.

Inače, Ivan Jakovljević, kojeg ovdašnji meštani zovu Ivo Car, od obične livade napravio je pravu turističku atrakciju. Naime, on je na brdu Straževica, koje se nalazi iznad njegove kuće, postavio natpis „HOLIVUD“, i od tada je ova planina postala još posećenija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike