Zlatiborke za ponos: Tri sestre ručno pletu šarene kape i prodaju ih zajedno - svi su oduševljeno gledali u njihov štand (FOTO)

02.03.2024

13:32

0

Sestre kažu da na ovaj način zarade za školski džeparac, ali i za neke druge potrebe i najbolji su primer da se radne navike mogu i te kako steći još u detinjstvu

Zlatiborke za ponos: Tri sestre ručno pletu šarene kape i prodaju ih zajedno - svi su oduševljeno gledali u njihov štand (FOTO)
Copyright RINA

Tri sestre, Zlatiborke, Bojana (14), Simona (13) i Nikolina (10) zaista mnogima mogu poslužiti za primer. Ove devojčice odlučile su da same zarade svoj džeparac, uz pomoć majke isplele su prelepe šarene zimske kape koje su izložile tokom manifestacije Pršutijada na Mačkatu.

- Naučila sam od prabake da pletem već sa pet godina, pre sam to naučila nego da plivam. Danas kao od šale ispletem jednu ovakvu kapu, a ja i sestra možemo da uradimo ponekad i do tri komada dnevno. Ideja je bila očeva, ali u svemu nam najviše pomaže majka koja nam obezbedi vunicu, nadgleda nas i pomogne u završnici - kaže Simona.

Najveća su podrška jedna drugoj, pa su zajedno i izložile svoje kape i prodaju ih. Najmlađa Nikolina je takođe ispelela svoju prvu kapu iako ima samo deset godina.

- Već smo pazarili nešto, prodali smo tri kape, a cene se kreću od 800 do 1000 dinara - kaže najstarija Bojana.

Sestre kažu da na ovaj način zarade za školski džeparac, ali i za neke druge potrebe i najbolji su primer da se radne navike mogu i te kako steći još u detinjstvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike