Gornji Milanovac dobija Srpsko-vikinški avantura park: U planu izgradnja zip-lajna, veštačkog jezera i visećih mostova!

01.03.2024

13:10

0

Deo koji se na ovoj lokaciji prostire pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenje, kao i projektovanje drvenih stolova i klupa za sedenje sa nadstrešnicom

Gornji Milanovac dobija Srpsko-vikinški avantura park: U planu izgradnja zip-lajna, veštačkog jezera i visećih mostova!
Ilustracija - Copyright RINA

Po uzoru na velike gradove opština Gornji Milanovac mogla bi u narednom periodu da dobije atrakciju namenjenu najmlađima u vidu Srpsko-vikinškog avantura parka za decu, koji bi bio smešten neposredno uz Kuću srpsko-norveškog prijateljstva.

Shodno urbanističkom projektu koji je bio na javnom uvidu pred kraj januara, planira se opremanje sadržajima za rekreaciju i igru dece: "zip line", viseći mostovi, penjalice i ostali sadržaji za aktivni boravak dece. Projektovane su drvene kuća za igru u srpskom i vikinškom stilu, drveni mostovi, norveške barke, poligon sa spravama i mrežom, teren za mini pič, koji bi tokom zimskog perioda bio klizalište.

Deo koji se na ovoj lokaciji prostire pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenje, kao i projektovanje drvenih stolova i klupa za sedenje sa nadstrešnicom. U blizini Restorana srpsko-norveškog prijateljstva planira se igralište sa mekom podlogom za decu.

U severnom delu kompleksa u blizini javnog parkinga, korišćenjem konfiguracije terena planira se vodena površina - veštačko jezero sa predstavom aždaje i fontana, a u planu je i gradnja biletarnice i suvenirnice.

- Ono što je važno istaći jeste da će čitav kompleks imati motive povezane sa srpskom i norveškom kulturom i mitologijom u vidu figura, drvenih kućica i barki. Plan je da se ceo kompleks ogradi drvenom ogradom sa "vikinškom" kapijom i osmatračnicom, a parking prilagodi planiranoj nameni i potrebnim kapacitetima, kažu u lokalnoj samoupravi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike