Stotinu lovaca krenulo na četiri vuka: Čopor napravio veliku štetu u ivanjičkim selima, čak ubio i tridesetak lovačkih pasa

28.02.2024

12:29

0

Štete su najveće na sitnim preživarima, zatim u gajenim vrstama divljači u lovištu, kao i na lovačkim psima

Stotinu lovaca krenulo na četiri vuka: Čopor napravio veliku štetu u ivanjičkim selima, čak ubio i tridesetak lovačkih pasa
Ilustracija - Copyright Profimedia

Lovačko društvo "Čemernica" iz Ivanjice organizovalo je danas veliku hajku na vuka u selu Katići. 

Hajka je organizovana jer je čopor, koji prema procenama lovaca čine četiri jedinke, u poslednjih skoro godinu dana napravio veliku štetu u ivanjičkim selima ispod planine Mučanj.

- U poslednjih godinu dana na jednom širem području imali smo u više navrata štetu od vuka. Na tom području su četiri jedinke. Štete su najveće na sitnim preživarima, zatim u gajenim vrstama divljači u lovištu, kao i na lovačkim psima. Oni su u poslednjih godinu dana u lovištu na Čemernici uništili tridesetak lovačkih pasa, tako da nakon toga nije ni bilo mogućnosti za lov na Čemernici kada je u pitanju krupni lov - rekao je Milić Tripković, stručno lice za gazdovanje lovištem.

Današnji lov organizovalo je lovačko udruženje "Čemernica" iz Ivanjice u saradnji sa Lovačkim udruženjem "Kozomor" iz Nove Varoši, a čije je mesto okupljanja selo Štitkovo. 

Ppreko stotinu lovaca uzelo je učešće u današnjoj hajci.

- S obzirom na to da su ti vukovi i dalje na ovom prostoru i da je veliki broj lovaca danas krenuo u lov, očekujemo da barem još jedna jedinka bude odstreljena. Imamo dovoljan broj lovaca da  prostor na kome se kreću opkolimo i zatvorimo - zaključio je Tripković.

Inače, na pomenuti čopor već je organizovana hajka 25. februara. Tom prilikom jedna jedinka je odstreljena, dok su lovci jednu gonili, ali je uspela da pobegne.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike