Ministar Đerlek u Negotinu: Za renoviranje Doma kulture 2,5 miliona dinara

22.02.2024

08:41

0

Raspisan je novi Javni konkurs za 2024. godinu u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u programe regionalnog rasta i razvoja

Ministar Đerlek u Negotinu: Za renoviranje Doma kulture 2,5 miliona dinara
Copyright MINISTARSTVO ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ/MILOŠ PERIĆ

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek otvorio je u Negotinu renovirani Dom kulture "Stevan Mokranjac" i sastao sa predsednikom Opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i njegovim zamenikom Bogdanom Gugićem.

Đerlek je rekao da je krov prokišnjavao i da su uspeli da reše ovaj problem u rekordnom roku, tako da će ovaj objekat biti potpuno bezbedan, preciziravši da je Kabinet ministra za ovaj projekat izdvojilo 2,5 miliona dinara.

MINISTARSTVO ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ/MILOŠ PERIĆ
 

 

-Raspoloženi smo za dalju saradnju sa ovom opštinom kojoj su potrebna nova ulaganja, kako u putnu i komunalnu infrastrukturu, tako i u škole, rekao je ministar i dodao da je u toku Javni poziv i da očekuje nove projekte jer Negotin spada u kategoriju nerazvijenih opština.

On je dodao da je Kabinet ministra u više opština Srbije radilo na projektima sanacije i revitalizacije domova kulture.

MINISTARSTVO ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ/MILOŠ PERIĆ
 

 

U domu kulture koji koji nosi ime čuvenog kompozitora rođenog u ovom mestu, od sada će moći nesmetano da se nastavi organizovanje važnih međunarodnih manifestacija, poput festivala „Mokranjčevi dani“, ali i pozorišnih, likovnih, muzičkih, izdavačkih i obrazovnih dešavanja.

Đerlek je ocenio da domovi kulture zauzimaju centralnu i najznačajniju poziciju u kreiranju društvenog i kulturnog ambijenta svake opštine, zbog čega će Kabinet ministra dalje pomagati i podržavati njihove aktivnosti i uslove za dalje funkcionisanje.

MINISTARSTVO ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ/MILOŠ PERIĆ
 

 

Kabinet ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj je tokom prethodne godine realizovalo ukupno 91 projekat širom Srbije. Raspisan je novi Javni konkurs za 2024. godinu u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u programe regionalnog rasta i razvoja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike