Ministar Đerlek posetio Žagubicu: Za dva projekta za rešenje vodosnabdevanja - 6,9 miliona dinara

20.02.2024

07:51

0

Opština Žagubica privlači veliki broj turista, pa je rešavanje problema vodosnabdevanja preduslov za razvoj turizma ovog dela Srbije

Ministar Đerlek posetio Žagubicu: Za dva projekta za rešenje vodosnabdevanja - 6,9 miliona dinara
Copyright Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas opštinu Žagubica povodom završenog projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja. 

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je dva projekta u opštini Žagubica sa 6,9 miliona dinara, a oba projekta su važna su za stanovnike naselja koja godinama unazad imaju problem sa vodosnabdevanjem kao i za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica. 

Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić
 

 

„Ovi projekti su važnu za domaćinstva ali i za unapređenje turističkog potencijala – Krupajskog vrela i prelepe prirode opštine Žagubica, koja se nažalost nalazi u kategoriji devastiranih. U tom smislu, država će nastaviti da ulaže u ovaj kraj, kao i u ostale nerazvijene opštine Srbije koje su nam prioret“, izjavio je ministar za ravnomerni regonalni razvoj.

Ministar Đerlek je istakao da s obzirom na izuzetne prirodne potencijale kojim se naselje Krupaja odlikuje, blizinu Krupajskog vrela, kao i dobru infrastrukturnu povezanost, opština Žagubica privlači veliki broj turista, pa je rešavanje problema vodosnabdevanja preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i razvoj turizma ovog dela Srbije.

Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić
 

 

„Ovi projekti mnogo znače za građane naše opštine. Mi imamo već spremne projekte kako bismo konkurisali i u ovoj godini i u nadi da će biti uspešno realizovani, unapred se zahvaljujemo ministarstvu“ rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

U okviru drugog projekta u opštini Žagubica izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu vodovoda Belosavac u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare.

Ministarstvo za regionalni razvoj/Miloš Perić
 

 

Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao ie i novi Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike