Otkriven uzrok požara u vrtiću u Kragujevcu: Vatra buknula iz neonke!

19.02.2024

20:37

0

Zvanični izveštaj stručnih službi je da je požar izazvala prigušnica za neonku

Otkriven uzrok požara u vrtiću u Kragujevcu: Vatra buknula iz neonke!
Gašenje požara u vrtiću u Kragujevcu - Copyright MUP Srbije

Požar koji je u subotu izbio u kragujevačkom vrtiću "Crvenkapa“ izazvala je prigušnica za neonku, a dok se ne sanira materijalna šteta, oko 300 dece iz te ustanove razmešteno je u okolne vrtiće. Požar je, u subotu u večernjim satima, zahvatio jaslice, koje su površine oko 70 kvadrata.

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan, povređenih nije bilo, a materijalna šteta još uvek nije procenjena.

- Zvanični izveštaj stručnih službi je da je požar izazvala prigušnica za neonku. Električne instalacije u ovom vrtiću, po nalogu protivpožarnih stručnih službi Uprave za vanredne situacije u martu 2023. godine su proverene, tako da one nisu uzrok požara kako se nagađalo u javnosti - rekao je novinarima član Komisije za društvene delatnosti Privremenog organa, Dušan Aleksić.

On je kazao da treba da se obezbede sredstva za saniranje i renoviranje najpre dela koji je bio zahvaćen dimom, a zatim i jaslica u kojima je izbio požar.

Načelnik Gradske uprave za investicije Dejan Ružić naveo je da je jedan deo vrtića direktno bio izložen požaru i da zahteva najveći deo radova – kompletnu rekonstrukciju, od instalacija, do konstrukcije.

- Drugi deo koji je oštećen dimom od požara brže će biti saniran i deca će pre moći da se vrate - rekao je Ružić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike