Sve je gorelo, razvalili smo vrata i izvukli Olgicu: Ovo je priča heroja iz Novog Bečeja

03.01.2024

16:39

0

Požar je izbio kasno sinoć, a njih su obavestile i dozvale komšije iz susedne ulice.

Sve je gorelo, razvalili smo vrata i izvukli Olgicu: Ovo je priča heroja iz Novog Bečeja
Copyright Foto: Printscreen 192.rs

Braća Mišković, heroji Aleksandar i Slađan juče su od sigurne smrti spasili svoju komšinicu Olgicu u naselju Vranjevo u Novom Bečeju.

Kako su rekli, požar je izbio kasno sinoć, a njih su obavestile i dozvale komšije iz susedne ulice.

- Prvo smo pomislili da je požar kod nas, ali onda sam video da je komšijina kuća u plamenu, izleteo sam i video Olgicu na prozoru, brat Slađan i ja razvalili smo vrata i ušli u kuću i izvukli smo je - kaže Aleksandar.

On dodaje da im je ona rekla da je njen suprug Ivica u susednoj sobi, oni su ušli da pretraže i tamo, ali njega nije bilo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Pošto je kuća već krenula da se urušava, morali su da izlete, ali nisu uspeli da pronađu Ivicu. Nakon dolaska vatrogasaca pristupilo se gašenju, a nesrećni muškarac zatečen je u kupatilu bez znakova života.

Aleksandar kaže da su vatrogasci morali da ruše deo zida da uđu do dela gde je bio Ivica. Braća su pokušala da osveste Olgicu, ali je ona bila polusvesna do dolaska hitne pomoći. Nakon toga ona je prevezena u bolnicu u Zrenjaninu i nije životno ugrožena.

Vatrogasci su se više sati borili sa vatrom

- Cisterne su se vraćale 12 ili 13 puta, potrošeno je puno vode, čuo sam oko 25.000 litara - kaže on.

I komšije kažu da su u šoku i da je Ivica bio dobar čovek i domaćin, kažu da se svi mole za Olgicino ozdravljenje.

- Ivica je bio pozitivan i nasmejan, mnogo dobar čovek, iako su živeli teško, uvek je bio raspoložen - kažu komšije stradalog za Teleraf.rs.

U međuvremenu oni apeluju na sve koji mogu da pomognu na bilo koji način da im se slobodno jave. Aleksandar i Slađan kažu da nijednog momenta nisu razmišljali šta uraditi, već su odmah ušli u kuću u plamenu i spasili Olgicu, te dodaju da bi sve opet isto uradili, a da im je krivo što nisu uspeli da izvuku i Ivicu. Inače Miškovići važe za uglednu porodicu u ovoj varošici, a deda im je bio poznati tamburaš kog se rado sećaju svi Banatu, ali i šire.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike