Nestvarna slika u selu Vapa kod Čačka: Dvorište Milijanovića sija kao luna-park, prizor kao iz bajke (FOTO)

03.01.2024

13:43

0

Rasveta se može videti sa nekoliko kilometara udaljenosti, ali nema sumnje da će na januarskom računu za struju zasijati i neka nula više

Nestvarna slika u selu Vapa kod Čačka: Dvorište Milijanovića sija kao luna-park, prizor kao iz bajke (FOTO)
Copyright RINA

Nestvarna praznična slika kao iz bajke dočekuje sve putnike koji prođu kroz čačansko selo Vapa. Sneško Belić, irvasi i pokoji Deda Mraz, svi oni su stanovnici jednog dvorišta koje ovih dana svetli kao luna-park. Teški mrak pored magistrale remeti upravo dvorište Milijanovića obasjano sa nekoliko hiljada novogodišnjih lampica.

- Ne znamo tačno koliko ima lampica, ali ima ih nekoliko hiljada. Na ideju smo došli tako što smo mi živeli u stanu, a želeli smo da imamo dvorište koje ćemo baš ovako ukrastiti. Ukrašavanje je trajalo dva-tri dana, svi smo učestvovali, ali suprug koji je električar bio je glavni majstor. Bez njega ne bismo mogli ništa da uradimo - rekla je Vesna Milijanović za RINU.

 

Novi član porodice naveo je Milijanoviće da obnove i prošire novogodišnje ukrase, a nešto su i sami napravili.

- Ove godine smo okitili raskošnije, jer nam je dodatnu radost donela beba koja se rodila u ovoj godini. Mnogi kada prolaze ovuda, zastanu, slikaju, dobili smo dosta poruka kako je lepo ukrašeno. Izazvali smo dosta pozitivnih komentara - kaže Danica Milijanović, koja priznaje da će teže biti ukrase skinuti kada praznici prođu nego što je bilo okititi čitavo dvorište.

- Neke smo ukrase pravili mi sami. Svi smo u tome učestvovali, pa smo tako napravili veliki poklon, Deda Mraza u sankama sa irvasima. Čak je i Matea dala svoj doprinos - rekao je Stefan Milijanović.

Dvorište Milijanovića vidi se i sa nekoliko kilometara udaljenosti, ali nema sumnje da će na januarskom računu za struju zasijati i neka nula više.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike