24SEDAM RUMA Nastavljaju se ulaganja u Kulturni centar "Brana Crnčević"

19.09.2023

20:02

0

Autor: 24sedam

Sa velikim radovima i ulaganjima u ustanovu se nastavlja, i zahvaljujući sredstvima Pokrajine u iznosu od 4,5 miliona dinara započinje se rekonstrukcija bine u Velikoj sali

24SEDAM RUMA Nastavljaju se ulaganja u Kulturni centar "Brana Crnčević"
Kulturni centar u Rumi - Copyright Opština Ruma

Nezapamćeno olujno nevreme koje je 19. jula u večernjim satima zahvatilo i našu zemlju, ostavilo je gotovo svuda svoj razorni trag. Deo krovne konstrukcije na zgradi Kulturnog centra "Brana Crnčević", koji je postavljen pre 37 godina i od tada nije menjan, a koji se nalazi iznad same scene u Velikoj dvorani, nije izdrzao strahoviti udar i snagu vetra, i bukvalno je "svučen" sa vrha zgrade.

Na svu sreću, i to je ono što je i najvaznije, nije bilo povređenih i sve je prošlo bez ljudskih zrtava. Veoma brzo pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, posetila je rumsku ustanovu i obećana pomoć za hitne i neophodne radove je stigla.

U paketu finasijske pomoći su dodeljena i sredstva za kompletnu sanaciju sanitarnog čvora. Prema rečima direktorke Kulturnog centra "Brana Crnčević", Katarine Filipović, prošle godine je rekonstruisan krov na drugom delu zgrade, a sada se nakon uspešno izvršenih radova iznad Velike sale nalazi potpuno nova krovna konstrukcija.

Sa velikim radovima i ulaganjima u ustanovu se nastavlja, i zahvaljujući sredstvima Pokrajine u iznosu od 4,5 miliona dinara započinje se rekonstrukcija bine u Velikoj sali.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike