24SEDAM RUMA U utorak se otvara izložba „Osamdeset godina od stradanja stanovništva Srema u akciji Viktora Tomića 1942. godine"

23.10.2023

21:47

0

Autor: 24sedam

Izložba će trajati do 7. novembra 2023. godine

24SEDAM RUMA U utorak se otvara izložba „Osamdeset godina od stradanja stanovništva Srema u akciji Viktora Tomića 1942. godine"
Copyright Opština Ruma

U utorak, 24. oktobra, u 19 časova, u Holu kulturnog centra Brana Crnčević u Rumi, biće otvorena izložba "Osamdeset godina od stradanja stanovništva Srema u akciji Viktora Tomića 1942. godine – mesto stradanja Spomen groblje", autorke istoričarke Gorane Lemajić.

Organizator izložbe je SUBNOR Mesne zajednice Laćarak uz podršku Istorijskog arhiva Srem. Izložba će sadržati fotografije i dokumentarnu građu koja neguje sećanje na stradanja stanovništva Srema tokom Drugog svetskog rata.

Autorka ističe da je Srem, po broju stradalih u Drugom svetskom ratu u Srbiji, podneo najveće žrtve, uprkos svojoj maloj veličini i ponosu. Organizatori izražavaju želju da što više ljudi poseti izložbu kako bi i mlađe generacije saznale o tragičnim događajima iz 1942. godine u Sremu. Ovaj vid sećanja i podsećanja služi kao počast svim nevinim žrtvama.

Izložba će biti otvorena do 7. novembra 2023. godine.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike