24SEDAM RUMA Novi kapitalni projekat u Rumi: Počela izgradnja Bulevara Vuka Karadžića (FOTO)

14.12.2023

20:01

0

Autor: 24sedam

Upravo započinjemo izgradnju prvog bulevara u Rumi i mogu slobodno da kažem da je to jedan od većih i najznačajnijih projekata koji se radi ne samo tokom ove godine nego i naredne dve godine - rekla je predsednica opštine Ruma

24SEDAM RUMA Novi kapitalni projekat u Rumi: Počela izgradnja Bulevara Vuka Karadžića (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Rekordna infrastrukturna ulaganja dala su novu geo-stratešku dimenziju našoj opštini. Tokom cele 2023. godine naša opština je pravo gradilište na kojem se realizuju i projekti od nacionalne vaznosti, ali i oni drugi, manji, koji pak za građane imaju izuzetan lokalni značaj.

Država je finansirala izgradnju auto-puta, važnih lokalnih saobraćajnica koje povezuju naša sela, a uz finansijsku podršku Vlade AP Vojvodine u Rumi su započeti novi projekti rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta.

Pokrajina sufinansira izgradnju sportske hale u Putincima, kompletno uređenje Pavlovačke ulice(u drugoj fazi i ulice Vladimira Nazora), a danas su započeli radovi i na izgradnji prvog bulevara u našem gradu - Bulevara Vuka Karadžića.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković obišla je danas radove koji obuhvataju deonicu dugu nešto više od jednog kilometra, od Kudoškog kanala do raskrsnice sa Glavnom i ulicom Nikole Tesle.

„Upravo započinjemo izgradnju prvog bulevara u Rumi i mogu slobodno da kažem da je to jedan od većih i najznačajnijih projekata koji se radi ne samo tokom ove godine nego i naredne dve godine. Projekat će doprineti potpuno novom izgledu grada, jer Ruma nikada nije imala bulevar“, izjavila je predsednica Ćirić Bošković, naglasivši da  veliku pomoć i podstrek Opštini Ruma da istraje u borbi za bolju budućnost građana pruzaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, republičko i pokrajinsko rukovodstvo.

„Ovom prilikom zelim da se zahvalim na velikoj podršci predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i Vladi AP Vojvodine koja je sufinansirala ovu prvu fazu radova sa 200 miliona dinara, a u naredne dve godine će finansijski podrzati ovaj projekat sa dodatnih 400 miliona dinara“, kazala je predsednica Ćirić Bošković.

U ulici Vuka Karadžića trenutno se izvode radovi na izgradnji kolektora atmosferske kanalizacije fi 800. Sledi  izgradnja nove vodovodne mreze, bulevara sa četiri kolovozne trake, dva kruzna toka kod Sremske ulice i kod ulice Nikole Tesle, ali i pristupne ulice sa severne strane(uz neparne kućne brojeve).

Sva elektro i telekomunikaciona mreza biće pod zemljom, a ulica će biti osvetljena savremenom LED javnom rasvetom.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike