Sneg pravi kolaps na putevima širom Srbije: Najkritičnije kod Nove Varoši, zaglavljeni kamioni blokirali puteve, zavejan i jug Srbije

25.11.2023

21:02

0

Autor: M. Vu.

U toku večeri oblačno i vetrovito, na severu Srbije uglavnom suvo, u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača

Sneg pravi kolaps na putevima širom Srbije: Najkritičnije kod Nove Varoši, zaglavljeni kamioni blokirali puteve, zavejan i jug Srbije
Užički putari muku muče sa snegom - Copyright printscreen/instagram/192_rs

Trenutno se na Magistralnom putu koji vodi od Nove Varoši ka Zlatiboru odvija izuzetno kritična situacija. Klizav kolovoz doveo je do zaglavljivanja dva kamiona duž desne i leve ivice puta, stvarajući opasnu prepreku za prolaz vozila. Slična situacija je i na jugu Srbije gde uveliko pada sneg.

Ovi kamioni su praktično blokirali deo puta, ostavljajući minimalan prostor između sebe za prolaz automobila. Vozači se suočavaju sa izazovima prolaska između ovih kamiona, što predstavlja visok rizik od saobraćajnih incidenata.

 

 

Užički putari u borbi sa snegom koji nemilosrdno pada više od 24 sata.

 

 

Smetovi se stvaraju i na Zlatiboru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

NIšta bolja situacija nije ni na auto-putu NIš-Pirot, gde je formirana dugačka kolona vozila, dok putari pokušavaju da savladaju sneg.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Sneg "sipa" i na planini Divčibare.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Usled jakih snežnih padavina na teritoriji opštine Sjenica proglašena je vanredna situacija.

Sneg koji na području ivanjičke opštine pada od sinoć u višim predelima i na Goliji dostigao je preko pola metra dok ga u samom gradskom području na kolovozu ima oko deset centimetara. Zbog jakog vetra i ogromnih snežnih smetova neprohodan je putni pravac Odvraćenica – Preko brdo i Preko brdo – Duga Poljana.

Tokom noći u pojedinim delovima Golije sneg je napadao i do 40 centimetara, sve nadležene ekipe su u pripravnosti a putevi za sada prohodni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

Upozorenje RHMZ

U toku večeri oblačno i vetrovito, na severu Srbije uglavnom suvo, u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, dok se u nižim predelima istočne Srbije i u Pomoravlju očekuje kiša, javio je večeras RHMZ.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Na području Beograda i šire okoline vetrovito i suvo.

Stigla struja na Goč

Stigla je struja u mestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču i u studeničkom kraju.

Bez struje su meštani Goča bili 24 sata, a u Rudnu 12 sati.

Oko 280 učenika iz Srbije i Republike Srpske nalazi se u dečjem odmaralištu “Dobre vode“ na Goču, gde zbog kvara na dalekovodima nije bilo struje.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike