Za noć na Goliji palo skoro pola metra snega: Mehanizacija upućena da pročisti put do groblja zbog sahrana (FOTO)

25.11.2023

11:55

0

Sve nadležne ekipe su u maksimalnoj pripravnosti, glavni putevi za sada prohodni

Za noć na Goliji palo skoro pola metra snega: Mehanizacija upućena da pročisti put do groblja zbog sahrana (FOTO)
Copyright RINA

Tokom noći u pojedinim delovima Golije sneg je napadao i do 40 centimetara, sve nadležene ekipe su u pripravnosti, a putevi su za sada prohodni, kako na gradskom, tako i na seoskom području.

- Nemamo još uvek urgentnih poziva u smislu da su neprohodni putevi i da je nekome potrebna bilo kakva pomoć. Za sada smo poslali samo čistače koji su otišli ka mestu Pridvorica da pročiste put do lokalnog groblja, gde se održavaju dve sahrane - rekao je za Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Ono što otežava situaciju jeste sneg koji je pao na drveće, čije grane se pod težinom belog pokrivača kidaju i padaju na kolovoz.

RINA
 

- Uspešno se borimo i puteve održavamo čistim, ovo je za nas svakako uobičajena situacija pošto je kraj novembra. Apelujemo na sve vozače da na put preko Odvraćenice ne kreću bez preke potrebe, a ovaj apel naročito važi za vozače avanturiste. Svake godine imamo nekoliko akcija spasavanja iz snežnih nanosa - ističe Arsović.

Dragačevo takođe pod snegom

Na teritoriji opštine Lučani sneg pada već nekoliko sati, a visina snežnog pokrivača u višim predelima Dragačeva je od pet do deset centimetara.

- Za sada nema nikakvih problema jer se sneg brzo otapa, svi putevi su prohodni. Ekipe JP "Dragacevo putevi" su spremne za zimu i dežuraju 24 časa - rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.

Inače, u dragačevskom kraju postoji praksa da seoske i nekategorisane puteve čiste meštani traktorima i na taj način pomažu zimskoj službi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike