Pravo zimsko jutro osvanulo u Srbiji: Oko Zlatibora borba sa mećavom trajala celu noć - evo gde je napadalo najviše snega (FOTO)

25.11.2023

08:31

0

U centru Nove Varoši i Zlatibora visina belog pokrivača je oko 10 centimetara, a na okolnim planinama visina varira između 15 i 20 centrimetara u zavisnosti od nadmorske visine

Pravo zimsko jutro osvanulo u Srbiji: Oko Zlatibora borba sa mećavom trajala celu noć - evo gde je napadalo najviše snega (FOTO)
Copyright RINA

Zbog obilnog snega koji je napadao tokom noći na teritoriji Zlatiborskog okruga uvedena je zabrana kretanja teretnog saobraćaja od Užica do Nove Varoši.

- Angažovali smo tešku mehanizaciju koja je tokom čitave noći čistila magistralni put ka graničnom prelazu Gostun. Pored trinaest kamiona dodatno je uključen i grejder koji se borio sa snežnim nanosima na Zlatiboru - rekao je Alen Mušanović iz sektora održavanja puteva iz "Puteva Užice".

On je dodao da je u saradnji sa saobraćajnom policijom uvedena zabrana kretanja teretnih vozila na putevima IB 23 reda, od Užica ka Novoj Varoš i preko prevoja Kadinjača koji se nastavlja dalje ka Bajinoj Bašti.

RINA
 

Sneg se zadržao u gradovima i na području do 700 metara nadmorske visine, a na planinama ga ima i preko 15 centimetara.

U Zlatiborskom okrugu snega najviše ima u planinskim selima na obroncima Zlatara, poput Božetića, Kosatice, Miševića...

U centru Nove Varoši i Zlatibora visina belog pokrivača je oko 10 centimetara, a na okolnim planinama visina varira između 15 i 20 centrimetara u zavisnosti od nadmorske visine.

Trenutno u zapadnoj Srbiji sneg pada slabijeg intenziteta, a temperatura je par stepeni ispod nule.

Snega u Dragačevu ima do 10 centimetara

Na teritoriji opštine Lučani sneg pada već nekoliko sati, a visina snežnog pokrivača u višim predelima Dragačeva je od pet do 10 centimetara.

- Za sada nema nikakvih problema jer se sneg brzo otapa, svi putevi su prohodni. Ekipe JP "Dragačevo putevi" su spremne za zimu i dežuraju 24 sata - rekao je pomoćnik predsednika opštine Lučani Milija Milenković.

U dragačevskom kraju, inače, postoji praksa da seoske i nekategorisane puteve čiste meštani traktorima i na taj način pomažu zimskoj službi.

Magistralni put Priština-Peć skoro potpuno blokiran

I na Kosovu i Metohiji pao je sneg, koji je doveo do skoro potpune blokade magistralnog puta Priština-Peć.

Na snimcima koje je objavio prištinski Reporteri vidi se da je sneg prekrio put Priština-Peć, usled čega se automobili kreću otežano, dok se kamioni uopšte ne kreću. Čistača snega nema na tom putu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike