Do juče krateri, a danas kao avionska pista: Pušten u saobraćaj most uništen u poplavama kod Kraljeva (FOTO/VIDEO)

24.11.2023

17:22

0

Nadam se da će ovaj most narednih decenija služiti građanima, jer je urađen od najkvalitetnijih materijala, bezbedniji i sigurniji za saobraćaj - istakao je gradonačelnik Kraljeva

Do juče krateri, a danas kao avionska pista: Pušten u saobraćaj most uništen u poplavama kod Kraljeva (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Vodena bujica u junu mesecu bila je nemilosrdna prema mostovima u Zapadnoj Srbiji. Osim mosta koji povezuje nekoliko čačanskih sela, srušena je i veza preko reke za meštane Adrana kod Kraljeva.

Nakon što su radovi ubačeni u petu brzinu, taj most danas je pušten u saobraćaj.

- U 13 časova u pušten je u saobraćaj most preko Musine reke u mestu Adrani na magistrali koja povezuje Kraljevo i Čačak. Otvaranje mosta će mnogo značiti svim stanovnicima Adrana, Kraljevčanima, ali i ljudima koji Ibarskom magistralom nastavljaju do Čačka, auto-puta Miloš Veliki i dalje - rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Most je izgrađen na mestu gde je stari most urušen u junskim poplavama ove godine i što je najbitnije, radi se o mostu koji može da prihvati više vode iz Musine reke jer ova reka nabuja tokom obilnih padavina u letnjem periodu.

- Nadam se da će ovaj most narednih decenija služiti građanima, jer je urađen od najkvalitetnijih materijala, bezbedniji i sigurniji za saobraćaj - dodao je Terzić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike