Jedna od najrizičnijih deonica za par godina postaće lokalni put bez gužvi: Rehabilitacija soabraćajnice preko Zlatibora u punom jeku

23.11.2023

12:28

0

Prema predviđenim planovima, rehabilitacija državnog puta Zlatibor - Borova Glava trebalo bi da bude završena do juna sledeće godine

Jedna od najrizičnijih deonica za par godina postaće lokalni put bez gužvi: Rehabilitacija soabraćajnice preko Zlatibora u punom jeku
i: Rehabilitacija soabraćajnice preko Zlatibora - Copyright Foto: RINA

Jedna od najfrekfentnijih deonica u Srbiji svakako je ona koja povezuje Čajetinu i Novu Varoš, čuveni Zlatiborski put preko Borove Glave koji nije rekonstruisan od momenta kad je izgrađen pre nekoliko decenija. Sada se to menja, jer su radovi na njegovoj rehabilitaciji u punom jeku, a to će za rezultat imati bezbedniji i sigurniji saobraćaj i mnoge benefite za same vozače.

Radove na rehabilitaciji ove soabraćjnice obišao je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture u Vladi Srbije, Goran Vesić.

- Ovaj put koji je jedan od najoptrećenijih u Srbiji, za nekoliko godina postaće lokalni put koji će koristiti meštani i turisti. Izgradnjom deonica auto-puteva i brzih saobraćajnica steći će se uslovi da se kamionski saobraćaj potpuno izmesti. Ovaj put niko nije pipao nekoliko decenija, a sada će konačno dobiti svoje novo ruho i biti bezbedniji za vozače, što je i najvažnije. Do sada su uložena velika finansijska sredstva u putnu infrastrkturu na teritoriji opštine Čajetina, oko 870 miliona dinara. Ali, ovde nije kraj jer sa tim investicijama nastvaljamo i dalje - rekao je za RINU Vesić.

Foto: RINA
 

On je istakao da razvoj saobraćajne infrastrukture osim bezbednosti za vozače i lakšeg putovanja, sa sobom nosi i brojne druge benefite, a pre svega nove investicije i strana ulaganja koja su neophodna za dodatni ekonomski razvoj ovog kraja. Da je ulaganje u puteve od velikog značaja za sve opštine Zlatiborskog okruga, potvrdio je i prvi čovek opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Foto: RINA
 

- Ovo je prmer dobre prakse i dobre saradnje između lokalnih samouprava i države. Novi putevi i dobre saobraćajnice su od nemerljivog značaja za sve ovdašnje građane. Ono što je važno jeste da se mi na lokalu udružimo, radimo najbolje što možemo u interesu naših građana i uz pomoć Vlade i nacionalnih projekata ostvarimo najbolje moguće rezultate. Drago mi je što se konačno put star nekoliko dceenija rehabilituje, jer se na ovoj deonici često događaju i saobraćajne nezgode, a nadam se da će taj broj sada konačno biti smanjen - izjavio je Stamatović.

Prema predviđenim planovima, rehabilitacija državnog puta Zlatibor - Borova Glava trebalo bi da bude završena do juna sledeće godine.

Radovi su obeleženi odgovarajućom svetlosnom signalizacijom.

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike