Tomislavu s Kosmeta su Albanci zapalili sve: Zadesile su ga mnoge nesreće, živi od nadnice, a sada mu je potrebna pomoć (FOTO)

03.10.2023

10:28

0

Kao da nije bilo dovoljno muke koja ga je snašla od ljudske ruke, ovog čoveka nije zaobišla još jedna nevolja kada mu je ovog leta jak grad uništio kućicu

Tomislavu s Kosmeta su Albanci zapalili sve: Zadesile su ga mnoge nesreće, živi od nadnice, a sada mu je potrebna pomoć (FOTO)
Tomislav Filić - Copyright Foto: RINA

Crna sudbina, kao i crnina koju nosi, nadvila se nad nadiničarom Tomislavom Filićem, koji je ostao bez svega što je imao.

Poreklom sa Kosova i Metohije, svoj spas od najezde Albanaca pronašao je u pitomom selu Mršinci kod Čačka, ali i tu su ga dočekali mnogi problemi.

- Na Kosovu u Dragovcu smo imali kuću, i ne bismo je nikad napustili da Albanci nisu došli i zapalili nam dom. Nismo imali kuda, sve je spaljeno do temelja. Jedva smo žive glave izvukli. Nisam stigao ni da ocu dole podignem spomenik - započinje za RINU svoju priču ovaj napaćeni čovek.

Skućio se koliko-toliko u selu Mršinci pre 12 godina, a jedini izvor prihoda mu je rad u nadnici. Ali Tomislav se ne žali, nego grabi da zaradi svak dinar dok traju sezonski radovi.

Foto: RINA
 

Kao da nije bilo dovoljno muke koja ga je snašla od ljudske ruke, ovog čoveka nije zaobišla još jedna nevolja kada mu je ovog leta jak grad uništio kućicu koju je koliko-toliko svojim težačkim radom uspeo da sredi.

- Sve sam "skockao", sredio zidove rigipsom. Međutim, zbog nevremena krov je potpuno izbušen, kao rafalnom puškom. Počeo je da prokišnjava i obrušio mi se plafon skroz. Počela je da se pojavljuje i vlaga, koje takođe ne mogu da se rešim. Strahujem da će me zatrpati kad zaspim, ne znam kako ću zazimiti u ovoj kući - dodaje Tomislav.

Sa suzama u očima, ovaj namučeni čovek otkriva i da su ga pre mesec dana zadesila dva smrtna slučaja u samo deset dana. Pa bi se svako na njegovom mestu upitao - dokle više ta zla kob nad njegovim leđima?

Foto: RINA
 

- U avgustu, u samo deset dana, preminuli su mi majka 11. i snaja 18. Ostao sam da živim sam. Nadničio sam kako bih isplatio dve sahrane koje su me koštale preko tri hiljade evra. Međutim, taman što sam to isplatio, nametnula se nova muka je rje kuća nakon nevremena počela da se raspada - priča Filić svoju tešku sudbinu.

Dodaje da hoće, da može i želi da radi, ali uz nadnicu jedva uspeva da pokrije osnovne životne troškove, i stoga teška srca mora da zamoli, ukoliko ima dobrih ljudi, da mu pomognu koliko mogu, da bar sredi krov koji prokišnjava.

 

Ukoliko možete i želite da pomognete Tomislavu koji je već jednom izgubio sve što je imao, to možete učiniti uplatom na broj tekućeg računa: 200-132238189-32 ili na broj telefona: 065-685-0625

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike