Jak grad opustošio nekoliko sela u srpskoj Toskani: Za samo nekoliko minuta Dejan iz Vinče ostao je bez ičega! (FOTO)

26.09.2023

12:21

0

Najgore su prošli zasadi jabuke

Jak grad opustošio nekoliko sela u srpskoj Toskani: Za samo nekoliko minuta Dejan iz Vinče ostao je bez ičega! (FOTO)
Nevreme uništilo voće - Copyright RINA

Jako nevreme praćeno gradom zhvatilo je okolinu opštine Topola, a najveća šteta pričinjena je u selima Vinča, Plaskovac i Blaznava koja su poznata po svojoj voćarskoj proizvodnji.

Najgore su prošli zasadi jabuke, a Dejan Stanković iz Vinče, koji gaji ovo voće na površini od preko tri hektara, kaže da je šteta potpuna.

- Jabuka je stigla na berbu, trebalo je za nekoliko dana da se počne očekivani prinos je bio do 50 tona po hektaru, međutim sada smo ostali bez ičega. Grad koji je protutnjao kroz moje i obližnja sela pričinio je ogromnu štetu na jabuci, vinovoj lozi. Ovo je tuga neopisiva, uložoli smo mnogo u voćnjak ne samo truda i rada već i novca, i kad je trebalo da uberemo plodove sve je uništeno za samo nekoliko minuta - kaže Dejan za RINU.

RINA
 

Usled ove elementarne nepogode i štete koja je pričinjena meštanima u nekoliko sela, Opštinska komisija za procenu šteta će izaći na teren i sačiniti zapisnik.

- Moj savet svim proizvođačima je da pozovu opštinsku komisiju za procenu štete da napravi zapisnik. Kontaktirao sam i osiguravajuće kuće pošto na ovom terenu ima veliki broj polisa i bez obzira što radarski centar nije intervenisao prihvataće se zapisnici opštinske komisije sa lica mesta kao i njihovih procenitelja tako da će se štete isplaćivati normalno - napisao je između ostalog Dragan Jovanović na svom Fejsbuk profilu.

Još uvek nema zvaničnih informacija da li je tokom sinoćnjeg nevremena reagovala ili ne protivgradna zaštita.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike